Τροχαία: Σε λειτουργία το επόμενο διάστημα 110 κάμερες κυκλοφορίας

Τροχαία: Σε λειτουργία το επόμενο διάστημα 110 κάμερες κυκλοφορίας
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Μέσα στο επόμενο διάσtημα αναμένεται να «γεμίσει» η Κύπρος με κάμερες κυκλοφορίας, οι οποίες συνολικά θα φτάνουν τις 110 στον αριθμό, 90 σταθερές και 20 κινητές. 

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, αναφερόμενος στις κάμερες τροχαίας, επεσήμανε ότι θα διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο οι 90 σταθερές και 20 κινητές συσκευές Φωτοεπισήμανσης, για τις οποίες εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εγκατασταθούν και θα τεθούν σε λειτουργία το 2019.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοστόμου οι πρώτες συσκευές Φωτοεπισήμανσης, που εφαρμόστηκαν για 11 μήνες το 2007, σε καθορισμένα σημεία, είχαν επιφέρει, κατά τον χρόνο λειτουργίας τους, αισθητή μείωση στις οδικές συγκρούσεις, σε ποσοστό που άγγιζε το 54%.

Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται για ένα εργαλείο για το οποίο, σύμφωνα με το College of Policing του Ηνωμένου Βασιλείου, 51 έρευνες κατέδειξαν ότι όπου εγκαταστάθηκε υπήρξαν κατά μέσο όρο 21% λιγότερες οδικές συγκρούσεις. 

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας  είπε ακόμη ότι φέτος έχασαν τη ζωή τους μέχρι σήμερα 42 άνθρωποι, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για ακόμη πιο έντονες προληπτικές και κατασταλτικές προσπάθειες στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Τέλος, ανέφερε ότι η διεθνής επιστημονική έρευνα έχει καταδείξει ότι η πλειοψηφία των οδικών συγκρούσεων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αφού δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα, αλλά είναι το αποτέλεσμα ανθρώπινης αμέλειας ή ανεύθυνης συμπεριφοράς.