Την Παρασκευή (2/11) το πόρισμα για τροχαίο Παντελίδη - Τι αποκαλύπτει εμπειρογνώμονας

Την Παρασκευή  (2/11) το πόρισμα για τροχαίο Παντελίδη - Τι αποκαλύπτει εμπειρογνώμονας

Την υπόθεση του τροχαίου που στοίχησε την ζωή του διάσημου τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, θα φωτίσει περισσότερο το πόρισμα που αναμένεται να δοθεί στους αρμοδίους, αύριο Παρασκευή, από τους Κύπριους εμπειρογνώμονες.

Το πόρισμα Κύπριων εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα του Πολίτη, θέλει την Φρόσω Κυριάκου ως την οδηγό του μοιραίου τζιπ και όχι τον Παντελή Παντελίδη όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Το SigmaLive συνομίλησε με τον ένα εκ των δυο εμπειρογνωμόνων που χειρίστηκαν το πόρισμα για λογαριασμό της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη. Όπως ανέφερε ο κ.Τζιρκαλλής στο SigmaLive η οικογένεια αποτάθηκε κοντά τους μέσω των νέων δικηγόρων που χειρίζονται πλέον την υπόθεση. Οι δικηγόροι σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα είχαν αποταθεί και σε Αμερικανούς εμπειρογνώμονες.

Η δική τους δουλειά όπως σημείωσε κατέληξε σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο αύριο Παρασκευή θα παραδοθεί στην Αθήνα. Για την έκδοση του πορίσματος μελετήθηκαν δεκάδες τεκμήρια τα οποία συλλέχθηκαν για την πολύκροτη υπόθεση. Μεταξύ αυτών μελετήθηκε φωτογραφικό υλικό, αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων καθώς και ιατροδικαστικά πορίσματα.

Κληθείς να απαντήσει για το πώς κατέληξαν στο πόρισμα το οποίο ενδεχομένως να φέρει ανατροπές στην υπόθεση, ο κ.Τζιρκαλλής σημείωσε ότι αυτό προέκυψε μέσα από την θέση των σωμάτων. Για το μοιραίο τραύμα του αδικοχαμένου αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή στο κεφάλι, ο κ.Τζιρκαλλής σημείωσε ότι το τραύμα ήταν όντως στο κεφάλι όπως δηλαδή αρχικά είχε ειπωθεί ωστόσο ο Παντελίδης δεν βρισκόταν στην θέση του οδηγού αλλά σε αυτήν του συνοδηγού.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα του πορίσματος, οι δυο που βρίσκονταν στις μπροστά θέσεις του τζιπ, η Φρόσω Κυριάκου δηλαδή και ο Παντελής Παντελίδης δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας εν αντιθέσει με την πίσω επιβάτιδα, την Μίνα Αρναούτη δηλαδή, η οποία φέρεται να έφερε ζώνη σύμφωνα με τον κ.Τζιρκαλλή. Όπως πρόσθεσε, η ζώνη πιθανότατα να αποκόπηκε κατά την στιγμή της πρόσκρουσης.

Εξηγώντας, ο κ.Τζιρκαλλής τόνισε ότι σε μια σύγκρουση, το σώμα έχει την τάση να συνεχίζει προς την φορά της σύγκρουσης ακόμη και μετά την σύγκρουση. Περαιτέρω ανέφερε ότι για την κατάληξη του πορίσματος ότι δηλαδή δεν ήταν οδηγός ο Παντελής, μελετήθηκαν τόσο οι κινήσεις των σωμάτων των τριών επιβαινόντων όσο και οι θέσεις των σωμάτων.

Αύριο Παρασκευή το πόρισμα παραδίδεται στους αρμόδιους που χειρίζονται την υπόθεση στην Αθήνα και δεν αποκλείεται όπως προκύπτει, τις αμέσως επόμενες μέρες να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως αύριο είναι ορισμένη η εκδίκαση της έφεσης επί της απόφασης που εξέδωσε τον Οκτώβριο του 2017 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών. Την έφεση άσκησε η οικογένεια Παντελίδη αμφισβητώντας το συγκεκριμένο πόρισμα και κατέθεσε εμπρόθεσμα, διά των πληρεξουσίων δικηγόρων της, τις αντιρρήσεις της για την διάταξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης στον εισαγγελέα Εφετών.

πηγη ΣΙΓΜΑ