Θρίλερ με τη δολοφονία του Γκάρυ Χριστοδούλου

Θρίλερ με τη δολοφονία του Γκάρυ Χριστοδούλου

Συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου, 33 χρόνων, κατόχου γαλλικού διαβατηρίου, μόνιμου κάτοικου Αγίας Νάπας, που διαπράχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα της περασμένης Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν ανακριθεί κάποια άτομα, ωστόσο υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο και η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα θα συνεχιστεί.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από τους ανακριτές αρκετά σοβαρή και σ’ αυτό το στάδιο διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ορισμένα τεκμήρια που έχουν εντοπιστεί στη σκηνή έχουν σταλεί για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πόλεις και διενεργούνται έλεγχοι, ενώ στα Τμήματα της Δύναμης που ασχολούνται με το έγκλημα επικρατεί ετοιμότητα εγρήγορση.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία όταν διερευνάται ένα τέτοιο έγκλημα όπως ο φόνος εκ προμελέτης του Χριστοδούλου, υπάρχει προβληματισμός.

Προς το παρών η Αστυνομία δεν έχει στην κατοχή της οποιοδήποτε στοιχείο που να οδηγεί στην ταυτότητα του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας, ενώ από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο σπίτι του 33χρονου δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο.

Ωστόσο τόσο στη σκηνή όσο και στο διαμέρισμα του 33χρονου εντοπίστηκαν κινητά τηλέφωνα τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία θα ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διευκρινιστούν τα άτομα με τα οποία επικοινωνούσε ο Χριστοδούλου πριν τη δολοφονία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστοδούλου εντοπίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 1ης Νοεμβρίου, σε θαμνώδη περιοχή στο δρόμο Ριζοελιάς – Αγίας Νάπας, πριν τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Νάπας και στην αντίθετη πλευρά του δρόμου όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του.

Το όχημα βρισκόταν στο παγκέτο του δρόμου με τη μηχανή και τα φώτα αναμμένα, με θρυμματισμένο το τζάμι του οδηγού και μία σφαίρα καρφωμένη στη θέση του συνοδηγού.

Σύμφωνα με τη πολύωρη νεκροτομή που διενεργήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη σορό του 33χρονου, ο θάνατος του οφείλεται σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αιμορραγικό σοκ που προκλήθηκε από βολίδες πυροβόλου όπλου.

Ο 33χρονος έφερε συνολικά 4 σφαίρες, δύο στο κεφάλι και δύο στο άνω μέρος του σώματός του

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις προς διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ