Στην Κύπρο συνελήφθη μέλος της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες»

Στην Κύπρο συνελήφθη μέλος της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες»

Στα χέρια της Αστυνομίας από χθες 41χρονος σερβικής καταγωγής, για υποθέσεις ληστειών πολυτελών κοσμηματοπωλείων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times πρόκειται για μέλος της διαβόητης σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» με δράση εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου και λεία εκατομμυρίων.

Το εν λόγω πρόσωπο φαίνεται να εμπλέκεται σε τρεις υποθέσεις που διαπράχθηκαν στην Κύπρο, με τις οποίες συνδέθηκε επιστημονικά. Δύο στη Λεμεσό και μία στην Πάφο. Στην Λεμεσό φέρεται να εμπλέκεται στο «χτύπημα» στο πολυτελές κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Four Seasons το 2009 και σε κοσμαματοπωλείο επί της Οδού Αγίου Ανδρέα.

Ο «Ροζ Πάνθηρας» που έφτασε στην Κύπρο συνοδεία ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού οδηγείται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με αίτημα την έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» απασχολούν εδώ και χρόνια τις αστυνομικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που αποδείχθηκε η εμπλοκή τους σε «χτυπήματα» στην Κύπρο και πιο συχνά στη Λεμεσό.

Η συμμορία «Ροζ Πάνθηρες» πήρε το όνομά της από το ομώνυμο διασκεδαστικό, παιδικό καρτούν – το συγκεκριμένο όνομα στην συμμορία αυτή, το έδωσε η Interpol.

Πρόκειται για μια συμμορία δικτυωμένη παντού, με μέλη σε όλο τον κόσμο, και «εξειδίκευση» στις ληστείες κοσμημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία, την οργάνωση απαρτίζουν άνθρωποι με καταγωγή από Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Βοσνία. Τα μέλη των «Ροζ Πανθήρων» είναι υπεύθυνα για μερικές από τις μεγαλύτερες ληστείες ανά το παγκόσμιο, ενώ οι ληστείες τους έχουν χαρακτηριστεί και ως «καλλιτεχνίες».

ΠΗΓΗ cyprustime.com