ΣΟΚ στα Κατεχόμενα: Στραγγάλισε την 60χρονη σύζυγο του και αυτοκτόνησε

ΣΟΚ στα Κατεχόμενα: Στραγγάλισε την 60χρονη σύζυγο του και αυτοκτόνησε

Ακόμα μια δολοφονία, ακόμα μια οικογενειακή τραγωδία, συγκλονίζει τα κατεχόμενα από χθες το πρωί και στο θέμα αναφέρονται πρωτοσέλιδα οι τ/κ εφημερίδες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, 63χρονος αφού στραγγάλισε την 60χρονη σύζυγο του, στη συνέχεια με ηλεκτρικό καλώδιο αυτοκτόνησε. Ο θάνατος του οφείλεται σε ηλεκτροπληξία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Η νέα οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα χθες στην περιοχή Κιόνελι στην κατεχόμενη Λευκωσία, σε διαμέρισμα και σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες της «αστυνομίας» ο 63χρονος δολοφόνησε την σύζυγό του ενώ κοιμόταν, ενώ άγνωστοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον θύτη στην πράξη αυτή.

Τους δύο σορούς εντόπισε ο ένας εκ των δύο γιων του ανδρογύνου, ο οποίος έφτασε στο διαμέρισμα των γονιών του μετά από τηλεφώνημα της θείας του, αδελφής του πατέρα του, ότι κάτι κακό έγινε.

Σύμφωνα με την «αστυνομία», ο 63χρονος μετά τη δολοφονία της συζύγου του τηλεφώνησε στην αδελφή του στην οποία παραδέχτηκε το έγκλημα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η εφημερίδα «Κίπρις» δημοσιεύει και στατιστικά στοιχεία για τα εγκλήματα στα κατεχόμενα και γράφει ότι κατά τα τελευταία 11 χρόνια 58 άνθρωποι δολοφονήθηκαν ενώ η δολοφονία της 60χρονης χθες ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων για το 2018 σε 9 από τα οποία τρεις ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2018 διαπράχθηκαν τα περισσότερα εγκλήματα με τα θύματα να φθάνουν τα εννέα, ενώ συγκριτικά το 2008 τέσσερις άνθρωποι δολοφονήθηκαν, το 2009 τέσσερις και το 2010 πέντε.

Ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των εγκλημάτων με θύματα παιδιά με το πρώτο περιστατικό να καταγράφεται το 2010 με θύμα 8χρονο.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ