ΠτΔ για πλημμύρες στα κατεχόμενα: Έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια

ΠτΔ για πλημμύρες στα κατεχόμενα: Έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια

Κλειστά τα σχολεία στα κατεχόμενα αύριο ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο

Χαλασμός κυρίου και στα κατεχόμενα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αυτοκίνητα παρασυρθήκαν, οικίες καταστράφηκαν ενώ πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την λύπη του για τον χαμό των ανθρώπων και ανέφερε πως η ΚΔ θα παράσχει κάθε βοήθεια στα κατεχόμενα.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας:

Είμαστε έτοιμοι να την παράσχουμε κάθε βοήθεια στα κατεχόμενα είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις κατεχόμενες περιοχές λόγω των πλημμυρών.

Προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του Σπιτιού του Μάρωνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για το θέμα των πλημμυρών στα κατεχόμενα, είπε ότι «θα επικοινωνήσω. Έχω ήδη διαμηνύσει ότι αν θέλανε την οποιαδήποτε βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να την παράσχουμε. Όμως, δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουμε ακόμα με τον κ. Ακκιντζί».

Ερωτηθείς για τη σημασία των αποψινών εγκαινίων τόσο για την Κύπρο όσο και για τους Μαρωνίτες, ο Πρόεδρος είπε ότι «οι Μαρωνίτες βρίσκονται εδώ από τον 7ο αιώνα και έχουν συμβάλει στον πολιτισμό, την οικονομία, είναι ένα μαζί μας, είναι αδέλφια».

κατεχομενα 3 1

Κλειστά τα σχολεία στα κατεχόμενα αύριο ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες για αγνοούμενο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο στα κατεχόμενα σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ανακοίνωσε επίσης ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο κ. Ερχιουρμάν εξέφρασε την λύπη του για την απώλεια τριών νεαρών ανθρώπων και είπε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο.

Ανέφερε ακόμη ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία προσέφερε την βοήθεια της και ότι αν χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια τότε θα ζητηθεί από την Τουρκία.

Σημείωσε ακόμη ότι δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα σε περιοχή του ξενοδοχείου Βουνί και ότι οι τουρίστες έχουν μεταφερθεί σε άλλα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Ερχιρουρμάν έχουν υπάρξει εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες σε Δίκωμο, Καραβά και Λάπηθο

Κάλεσε τους πολίτες να σταθούν αλληλέγγυοι και να μην πανικοβάλλονται, προσθέτοντας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Εξέφρασε τέλος τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.