Λεωφορεία Πάφου: Άλλα λέει το Προεδρικό - Άλλα η Εταιρεία - Η κρίσιμη συνέλευση

Λεωφορεία Πάφου: Άλλα λέει το Προεδρικό - Άλλα η Εταιρεία  - Η κρίσιμη συνέλευση

Προεδρικό: «Δώσαμε το ποσό που θέλουν» Eταιρεία: «Πήραμε μόνο 320.000» - Η συνέλευση που κρίνει τις εξελίξεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H Γενική Συνέλευση των οδηγών του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου που είναι ορισμένη στις 17:00 το απόγευμα στην Πάφο θα ρίξει τελικά φως κατά πόσο θα λήξει η απεργία των οδηγών και του προσωπικού που ταλαιπωρεί εδώ και ημέρες τόσο κόσμο. Το πρωί της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018 στη διάρκεια της διαμαρτυρίας 100 και πλέον οδηγών στη Λευκωσία η κατάσταση δεν εκτονώθηκε. Από το Προεδρικό λέχθηκε στους οδηγούς ότι το ποσό του 1.2 εκατομμυρίων Ευρώ που αποτελούν και τα χρωστούμενα για Νοέμβριο, Δεκέμβριο και 13ο μισθό δόθηκαν ήδη στον ΟΣΥΠΑ.

Ωστόσο, η Εταιρεία διαμήνυσε στους οδηγούς και το προσωπικό ότι μόνο ένα μέρος των οφειλομένων και συγκεκριμένα 320.000 ευρώ δόθηκαν στην Εταιρεία,

Τι τους είπε ο Συλλούρης
Οι οδηγοί παρέδωσαν την Πέμπτη ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος τούς ζήτησε να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους εάν ικανοποιηθούν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2018.

sill copy

Ο εκπρόσωπος των οδηγών του ΟΣΥΠΑ Χρίστος Ευαγγέλου ανέφερε στη «Νewsbomb» ότι δεν έχουν λόγο να επιστρέψουν ακόμα και αύριο στη δουλειά τους,αλλά τα πάντα θα κριθούν στη Συνέλευση του απογεύματος. Όπως έγραψε η Newsbomb η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι υπερπληρωμές όλων των Εταιρειών ανέρχονται στα 25 εκ. Ευρώ

48221832 2233010643614830 8709226376638496768 n copy

.
Μιλώντας στην Newsbomb μετά τη νέα αρνητική τροπή το βράδυ της Δευτέρας λόγω της απάντησης των οδηγών του ΟΣΥΠΑ, η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Ανααστασιάδη ανέφερε: «Η Επιτροπή Κριτών πήρε απόφαση σε θέματα Αρχών για όλες τις Εταιρείες πλην των εκπροσώπων του ΟΣΥΠΑ» Όπως είπε,οι τελικές οικονομικές καταστάσεις θα εγκριθούν μέσα από τον υπολογισμό των τελικών λογαριασμών».


Η κα Αναστασιάδη ανέφερε ότι όλες οι Εταιρείες είναι συνεργάσιμες. Ωστόσο, την Δευτέρα το βράδυ δεν προέκυψε συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών με τον ΟΣΥΠΑ.