Απόπειρα κατά Ροδοθέου: Γεμάτος… φάκελος στο Δικαστήριο

Απόπειρα κατά Ροδοθέου: Γεμάτος… φάκελος στο Δικαστήριο

Καταχωρείται η υπόθεση, ενώ καταζητούνται άλλοι δυο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το δρόμο για τη Δικαιοσύνη παίρνει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος του 57χρονου επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου στις 23:00 το βράδυ στην οδό Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία.

Η Αστυνομία θα αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα ώστε να καταχωρηθεί την ερχόμενη Παρασκευή η υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Υπό κράτηση παραμένουν 26χρονος Ελληνοκύπριος ο οποίος ενώπιον του Δικαστηρίου Λευκωσίας την περασμένη Πέμπτη εξέφρασε φόβους για τη ζωή του και 37χρονος Παλαιστίνιος Συριακής καταγωγής.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα καταχωρηθεί στο Δικαστήριο μαζί με ολόκληρο το μαρτυρικό υλικό. Κατόπιν το Δικαστήριο θα αποφανθεί εάν οι δυο νυν ύποπτοι θα παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εάν θα γίνει συνοπτική δίκη στο Επαρχιακό Δικαστήριο. Δεν ξεκαθάρισε εάν ο τρίτος ύποπτος (αφέθηκε ελεύθερος) 33 ετών οδηγός του βαν όπου με βάση τη μαρτυρία φορτώθηκε η μοτοσικλέτα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα θα μετατραπεί τελικά σε μάρτυρα κατηγορίας.

Όσον αφορά στις κατηγορίες (αυτή τη στιγμή είναι αδικήματα)θα αφορούν: Απόπειρα φόνου, Συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, Παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, Παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, Παράνομη κατοχή περιουσίας.

cache 1500x3000 Analog medium 465908 153938 15122017

Αναζητούνται άλλοι δυο
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές εξακολουθούν να αναζητούνται Σλοβάκος ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στα κατεχόμενα (σ.σ. Φέρεται να βρίσκεται στα κατεχόμενα) και Ελληνοκύπριος.