Διπλό φονικό: «Οι αστυνομικοί με είχαν δεμένο και με πίεζαν»

Διπλό φονικό: «Οι αστυνομικοί με είχαν δεμένο και με πίεζαν»

Κατέθεσε για πρώτη φορά

Του Γώργου Μιχαηλίδη

Με την κατάθεση για πρώτη φορά του Λοϊζου Τζιωνή συνεχίστηκε η δίκη εντός δίκης για το διπλό φονικό της 19ης Απριλίου στην οδο Ζαλόγγου στο Στρόβολο με θύματα το ζεύγος Γιώργο Χατζηγεωργίου και Νίτσα Σεργίου. Σε ερωτήσεις του δικηγόρου του Ανδρέα Αναστασλιου ο Τζιωνής ανέφερε ότι η κατάθεσή του στις 27 Απριλίου 2018 όπου υπέδειξε το φονικό μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα του φονικού έγινε κάτω από αφόρητη πίεση από τους ανακριτές που τον είχαν δεμένο στην καρέκλα.

Ο Τζιωνής στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο είναι ότι η κατάθεση που έδωσε ηταν κατόπιν πιέσεων και ενώ βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογία αφού είχε σύνδρομο στέρησης από την κοκαϊνη.

«Με είχαν δεμένο και φοβόμουν»
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Τζιωνής στην κατάθεση της 27ης Απριλίου ήταν δεμένος και οι αστυνομικοί πολύ επιθετικοί γι’αυτό «φοβόμουν και δεν τους είπα ότι έκανα χρήση κοκαϊνης». Χαρακτηρισικά, ανέφερε: ««Στην ανάκριση δεν ένιωθα καλά και με είχαν δεμένο. Σε κάποια φάση ανέβηκα στο γραφείο δεν μπορούσα να πηδήξω αφού με είχαν συνεχώς δεμένο», κατέθεσε.

WAQCMf9dIyXxg8s0Km1o

«Χτυπούσαν το χέρι στο γραφείο πολύ δυνατά και εγώ φοβόμουν. Το δωμάτιο ήταν μικρό και όλοι ήταν πολύ κοντά μου. Δεν είχε ούτε φαγητά ούτε ποτά. Δεν μου είπαν ότι μπορώ να μην υπογράψω και ότι μου έλεγαν να υπογράψω το υπέγραφα. Καθόμουν στο αυτοκίνητο και με ρωτούσαν που έβαλα τα πράγματα και μου έφεραν χαρτιά να υπογράψω. Ήμουν συνεχώς δεμένος».

Ο Τζιωνής επίσης ανέφερε ότι έκανε χρήση κοκαϊνης την ημέρα που τον συνέλαβαν δηλαδή στις 27 Απριλίου και λίγες ημέρες προτού τον συλλάβουν. Η αντεξέταση του Λ. Τζιωνή από την Κατηγορούσα Αρχή θα γίνει την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί.

.

Το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μάρτυρα - υπεύθυνου των ανακρίσεων ο οποίος υποστήριξε ότι η Αστυνομία έλαβε τα μέτρα της για να μην αποδράσει ο Τζιωνής από νόμιμη κράτηση. Ο ανακριτής αρνήθηκε ότι ο κατηγορούμενος δέχθηκε πιέσεις από την Αστυνομία ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε δεν ήταν επηρεασμένος από τη χρήση ναρκωτικών όταν έδινε κατάθεση στην Αστυνομία.