Έρευνα: Μόνο δυο Δήμοι... αγαπούν τους σκύλους

Έρευνα: Μόνο δυο Δήμοι... αγαπούν τους σκύλους

To Newsbomb αποκαλύπτει τι απάντησαν οι 30 Δήμοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μόνο δυο από τους 30 Δήμους της ελεύθερης Κύπρου σέβονται και αγαπούν τους σκύλους. Σε έρευνα που εξασφάλισε το Newsbomb μέσω του Κινήματος Οικολόγων, τα αποτελέσματα κρίνονται μάλλον τραγικά…

Σε ερώτημα για εφαρμογή του Περί Νόμου Σκύλων μόνο ο Δήμος Στροβόλου και ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς απάντησαν θετικά για δημιουργία χώρων στο Δήμο τους που αφορούν σκύλους.

Ο Δήμος Στροβόλου απάντησε ότι από το 2014 υπάρχουν χώροι παιχνιδιών και περιπάτου σκύλων που εφάπτονται των ορίων του Δήμου. Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς απάντησε ότι υπάρχουν χώροι που καθορίζονται με διάταγμα από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας.

Συγκεκριμένα, το ερωτηματολόγιο εστάλη στους ακόλουθους Δήμους: Λεμεσού,Στροβόλου, Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου, Λακατάμιας, Αγλαντζιάς, Κάτω Πολεμιδιών,Έγκωμης, Αγίου Δομετίου, Λατσιών, Μέσα Γειτονιάς, Αραδίππου, Αγίου Αθανασίου,Παραλιμνίου, Γερμασόγειας, Δερύνειας, Ιδαλίου, Γεροσκήπου, Αθηαίνου, Αγίας Νάπας, Πέγειας, Πόλης Χρυσοχούς, Γερίου, Τσερίου, Ύψωνα, Σωτήρας, Λειβαδιών, Δρομολαξιάς- Μενεού και Λευκάρων.

dogs batons play bite


Δεν απάντησαν καν

Στο έγγραφο που κατέχει το Newsbomb κάποιοι Δήμοι ούτε καν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στις ερωτήσεις και αυτοί είναι οι: Λεμεσού, Πάφου, Κάτω Πολεμιδιών, Αγίου Δομετίου, Μέσα Γειοτονιάς, Αραδίππου, Αγίου Αθανασίου, Παραλιμνίου, Γερμασόγειας, Δερύνειας, Αγίας Νάπας, Πέγειας, Ιδαλίου, Σωτήρας, Λειβαδιών, Δρομολαξιάς- Μενεού και Λευκάρων.

Το γεγονός ότι δεν απάντησε ο Δήμος Λεμεσού προκαλεί αλγεινή εντύπωση αφού τον περασμένο Αύγουστο έγινε μείζον θέμα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να απαγορεύσει τη διέλευση σκύλων στο Μόλο Λεμεσού. Μάλιστα, στο Μώλο έγινε εκδήλωση διαμαρτυρίας από το Κόμμα των Ζώων και άλλες οργανώσεις.

coverphoto 4

Τι απάντησαν

Οι Δήμοι που απάντησαν αρνητικά εδωσαν τις εξής απαντήσεις:

Λευκωσία: Δεν υπήρχε άνεση χώρου λόγω των στενών ορίων του Δήμου.

Λάρνακα: Έγιναν προσπάθειες αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες.

Λακατάμια: Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χώρος όμως στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου που βρίσκεται στα όρια του Δήμου επιτρέπεται η διέλευση σκύλων με λουρί.

Αγλαντζιά: Δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι εντός του Δήμου.

Λατσιά: Υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες.

Έγκωμη: Υπήρξαν σοβαρές δυσκολίες στην εξεύρεση χώρου.Ιδαλίου, Γεροσκήπου, Αθηαίνου: Μελετούν και εξετάζουν το θέμα.

Γερίου: Έμειναν στα σχέδια, 

Τσερίου: Ακόμα δεν το συζήτησαν στο Συμβούλιο.

Σωτήρα: Βρίσκονται στη διαδικασία σχεδίων.

 

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις:

1