Παραίτηση Θ. Πυριλλή από το ΔΗΣΥ - «Το ποτήρι ξεχείλισε στην επαρχία Αμμοχώστου»

Παραίτηση Θ. Πυριλλή από το ΔΗΣΥ - «Το ποτήρι ξεχείλισε στην επαρχία Αμμοχώστου»

Το ΔΗΣΥ στηρίζει τα κατεστημένα

Παραιτήθηκε από μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφέρει ότι «η παράταξή μας αρνείται να τοποθετηθεί σε σειρά σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι κατοικούμε, στο Παραλίμνι, Σωτήρα, Αγία Νάπα, Δερύνεια, Λιοπέτρι, Αυγόρου, Φρέναρος, Άχνα και Αχερίτου».

Προσθέτει ότι για τον Δημοκρατικό Συναγερμό «δεν υπάρχουν ικανοί πολίτες από τους κατοίκους των πιο πάνω Δήμων και Κοινοτήτων, που να μπορούν να αναλάβουν αξίωμα Υπουργού, Υφυπουργού ή Προέδρου Ημικρατικού Οργανισμού. Από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδώ και πενήντα οχτώ χρόνια, για την Πολιτεία, αυτός ο τόπος δεν γέννησε ούτε και έναν ικανό άνθρωπο να διορισθεί στις πιο πάνω θέσεις».

Στην επιστολή του ο κ. Πυρίλλης αναφέρει ακόμα ότι «σε θέματα εκπροσώπησης του επιχειρηματικού κόσμου, σε επίσημα θεσμικά όργανα ή και σε άλλες θέσεις, η παράταξή μας στηρίζει τα κατεστημένα, καταδικάζοντας ουσιαστικά την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου σε πλήρη απουσία από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Το σημερινό καθεστώς ευνοεί συγκεκριμένους κύκλους («τζάκια»), που κατοικούν και δραστηριοποιούνται οπουδήποτε αλλού εκτός από την επαρχία μας και εσείς τους επιτρέπετε να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς».

 Θ. Πυριλλής για Α. Νεοφύτου

Προσφωνώντας τον Αβέρωφ Νεοφύτου «Φίλε Πρόεδρε» ο Δήμαρχος Παραλιμνίου σημειώνει ότι «το ποτήρι ξεχείλισε στην επαρχία Αμμοχώστου. Η παράταξή μας είτε προωθεί, είτε ανέχεται τον παραγκωνισμό της επαρχίας μας και δεν μπορώ με τη συμμετοχή μου να γίνομαι συνεργός και αυτόχειρας».

Αφού εκφράζει την «προσωπική εκτίμηση και φιλία» του προς το πρόσωπο του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Θεόδωρος Πυρίλλης σημειώνει πως «έχω υποχρέωση να υπερασπισθώ τα δίκαια του τόπου που γεννήθηκα και μεγάλωσα, σύμφωνα και με την λαϊκή εντολή που μου δόθηκε το 2011 και 2016. Δεν αποδεχόμαστε κηδεμόνες, εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφέρει ακόμα προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι «υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού και σας παρακαλώ όπως με διαγράψετε από τα μητρώα του».

Πηγή: ΚΥΠΕ