Κάποιοι θα βρίσκονται στο καθήκον την Πρωτοχρονιά

Κάποιοι θα βρίσκονται στο καθήκον την Πρωτοχρονιά

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και νοσηλευτές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Πρωτοχρονιά είναι οικογενειακή γιορτή, αλλά κάποιοι σήμερσ ανήμερα της αλλαγής του νέου χρόνου στο καθήκον. Αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν κάνουν εκπτώσεις… στις γιορτές αφού ασκούν ένα λειτούργημα με στόχο την προστασία και την ασφάλεια του κοινού.

«Δεν μας ενοχλεί καθόλου»
Ο πυροτεχνουργός Οδυσσέας Παπαδόπουλος ο οποίος βρέθηκε στην εργασία τις ημέρες των Χριστουγέννων μάς μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο περνούν αυτές τις ημέρες όσοι αστυνομικοί εργάζονται. Ο Οδυσσέας Παπαδόπουλος μάς ανέφερε: «Ομολογουμένως είναι κάτι που δεν μας ενοχλεί. Είμαστε ταγμένοι να υπηρετήσουμε στο καθήκον γι’αυτό όσοι συνάδελφοι θα εργαστούν την Πρωτοχρονιά είναι ταγμένοι σε ένα σκοπό την ασφάλεια και εξυπηρέτηση του πολίτη».

Όπως είπε, «όλοι θέλουμε να είμαστε με τις οικογένειές μας, άλλωστε ποιος δεν θέλει έτσι ημέρες, αλλά εφόσον είμαστε στη δουλειά προσπαθούμε μαζί με τους άλλους συναδέλφους να περάσουμε καλά, να ψήσουμε τη σούβλα μας και να διασκεδάσουμε».

Η «καρδιά της ενημέρωσης»
Ο αστυφύλακας - στέλεχος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Μιχάλης Μιχαήλ μιλώντας στο Newsbomb αφού σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς εργάζεται ανέφερε: «Σίγουρα, όταν είσαι οικογενειάρχης και έχεις μικρά παιδιά δεν είναι η καλύτερη εμπειρία να εργάζεσαι. Ωστόσο, ασκούμε ένα λειτούργημα και ο τομέας όπου εργαζόμαστε στο Γραφείο Τύπου είναι κομβικός αφού είναι η καρδιά της ενημέρωσης για το κοινό. Ο Μιχάλης Μιχαήλ ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ασφάλεια.

Πέραν από τους αστυνομικούς στο καθήκον βρίσκονται και οι πυροσβέστες, οι οποίοι είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Χαρακτηριστικά, την Πρωτοχρονιά θα δουλέψουν κανονικά οι βάρδιες. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι «είναι Πρωτοχρονιά αλλά στο καθήκον θα βρίσκεται το μίνιμουμ προσωπικό χωρίς… εκπτώσεις. Στόχος είναι να περάσουν όλοι καλά με ασφάλεια.

 

b pyrosvestiki kyprou pic 770x439 c

 

Επίσης, στο καθήκον βρίσκονται και διάφορες άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως οι νοσηλευτές και οι υπάλληλοι φούρνων. Οι μεν νοσηλευτές βρίσκονται κοντά στο συνάνθρωπό μας που υποφέρει και βρίσκεται στο «κρεβάτι του πόνου» αυτές τις ημέρες. Οι δε υπάλληλοι φούρνου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό ώστε να μην του λείψουν τα βασικά αγαθά (γάλα και ψωμί κυρίως) την Πρωτοχρονιά.

 

kkk