Κλειστοί όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος

Κλειστοί όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:
 
Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Αμαργέτης - Κελοκεδάρων, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή και Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό. 
 
Επίσης, λόγω παγετού, κλειστοί είναι ΟΛΟΙ οι δρόμοι προς το Τρόοδος. (Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους). 
 
Λόγω χιονόπτωσης ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:
Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Λεμύθου
Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών 
Κακοπετριάς – Καρβουνά
 
Επίσης, ολισθηροί είναι οι δρόμοι:
Παλαιχωρίου – Αγρού
Μαδαρής – Πολύστυπου
Πολύστυπου - Χανδριών
 
Στην περιοχή του Τροόδους επικρατεί ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη, ενώ συνεχίζεται η χιονόπτωση. Λόγω της κατάστασης, συστήνεται όπως λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα, αποφεύγουν τις διακινήσεις στην περιοχή του Τροόδους, για αποφυγή πιθανού εγκλωβισμού ή πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.
 
Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.