(ΤΩΡΑ) Προσοχή: Προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

(ΤΩΡΑ) Προσοχή: Προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς ανέμους στα παράλια εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί και αργότερα παροδικά σφοδροί νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ανέμοι ένασης 6 με 7 μποφόρ. Αργότερα παροδικά 7 μποφόρ, θα επηρεάσουν τα παράλια.
 
Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και αργότερα μέχρι πολύ κυματώδης. Στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι πολύ κυματώδης και αργότερα μέχρι τρικυμιώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από αργά το βράδυ.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί στα ορεινά αναµένεται να υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος. Αργά το βράδυ και προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένονται χιόνια, ενώ τη νύκτα πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο και σε ηµιορεινές περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα επίπεδα της Τρίτης.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας όµως λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.