Από τα έξι χρόνια τα παιδιά στο Δημοτικό - Αποφασίζει η Βουλή

Από τα έξι χρόνια τα παιδιά στο Δημοτικό - Αποφασίζει η Βουλή

Τι αλλάζει και γιατί

Άντρη Θρασυβούλου

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής θα τεθεί σήμερα η επέκταση του ορίου ηλικίας εγγραφής των παιδιών στο δημοτικό αλλά και στην προδημοτική.

Η Βουλή καλείται να ψηφίισει σε νόμο το νομοσχέδιο που επεκτείνει το όριο ηλικίας εγγραφής των παιδιών στο δημοτικό από την ηλικία των 5 ετών και 8 μηνών που είναι σήμερα στην ηλικία των 6 χρονών και την αύξηση του ορίου ηλικίας για υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στη προδημοτική από την ηλικία των 4 χρόνων και 8 μηνών σε 5 χρόνων.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως ανέφερε στο Newsbomb, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε ότι αφορά την προδημοτική η νέα ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ τη σχολική χρονιά 2019 – 2020. Τη σχολική χρονιά 2020 -2021 θα ισχύσει η εγγραφή στα 6 χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, η επέκταση του ορίου ηλικίας στηρίζεται επιστημονικά καθώς συμβάλλει στη μαθησιακή και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού που θα είναι πιο ώριμο.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, δήλωσε στο Newsbomb ότι η επέκταση του ορίου ηλικίας εγγραφής των παιδιών στο δημοτικό σχολείο θεωρείται θετική εξέλιξη καθώς τα παιδιά ωριμάζουν περισσότερο και είναι πιο έτοιμα για τη φοίτηση τους.