Όταν πλημμύριζε η Λεμεσός από τις φουρτούνες της θάλασσας (Φωτος)

Όταν πλημμύριζε η Λεμεσός από τις φουρτούνες της θάλασσας (Φωτος)

Η πλημμυρισμένη παραλιακή της Λεμεσού

Άντρη Θρασυβούλου

Σε περασμένες δεκαετίες, προτού ολοκληρωθεί η επίχωση στη Λεμεσό, η πόλη πλημμύριζε από τις φουρτούνες της θάλασσας. Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsbomb από το Αρχείο του Δήμου Λεμεσού, φαίνεται η κατάσταση που επικρατούσε κατά το έτος 1962 όπου χωρίς να πέσει σταγόνα βροχής, οι δρόμοι πλημμύριζαν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα.

ΕΠΙΧΩΣΗ 2

Όπως μας εξήγησε ο Λειτουργός του Παττίχειου Δημοτικό Μουσείο - Ιστορικού Αρχείου – Κέντρου Μελετών Λεμεσού, Δημήτρης Θεοδώρου το πρόβλημα λύθηκε σταδιακά με την κατασκευή της επίχωσης της πόλης που άρχισε το 1973 επί δημαρχίας Γεώργιου Κατσουνωτού και συνεχίστηκε με το έργο του Δημάρχου, Αντώνη Χατζηπαύλου οπότε και ολοκληρώθηκε η δεντροφύτευση και η ανάπλαση μέχρι την Καθολική. Η Ακτή Ολυμπίων αποπερατώθηκε όπως μας ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, επί δημαρχίας Δ. Κοντίδη και η ανάπλαση της προκυμαίας και η μορφή της Λεμεσού όπως την γνωρίζουμε σήμερα έγινε επί Δημαρχίας Ανδρέα Χρίστου. 

 

ΕΠΙΧΩΣΗ 4

ΕΠΙΧΩΣΗ 1962

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο - Ιστορικό Αρχείο – Κέντρο Μελετών Λεμεσού και στον κ. Δημήτρη Θεοδώρου για την πολύτιμη βοήθεια και την παραχώρηση των φωτογραφιών