Η ΠΑΣΥΝΟ διαφωνεί με τη διπλή αποκοπή για ΓεΣΥ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Η ΠΑΣΥΝΟ διαφωνεί με τη διπλή αποκοπή για ΓεΣΥ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Η ΠΑΣΥΝΟ ζητά ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών με σημερινή ανακοίνωση της ζητά ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων σχετικά με τις αποκοπές των εισφορών για το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Ιδιωτικά νοσηλευτήρια: Η συμμετοχή τους στο ΓεΣΥ θα είναι άλμα στο κενό

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων και των νοσηλευτών, θα καταβάλλουν από τον ερχόμενο Μάρτιο ποσοστό 1,7% για το Γε.ΣΥ, αλλά ταυτόχρονα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, θα έχουν αποκοπές στη μισθοδοσία τους με ένα επιπρόσθετο ποσοστό 1,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το οποίο ήδη καταβάλλουν σήμερα. Έτσι η τελική τους εισφορά στο σύστημα υγείας θα ανέρχεται στο 3.2%, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα πληρώνουν 1,7% και οι εργοδότες 1,85%».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η ΠΑΣΥΝΟ τονίζει πως δεν θα αποδεχθεί τη διπλή αποκοπή για σκοπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρεί ότι «οι  οποιεσδήποτε δηλώσεις γίνονται για το θέμα  αποσκοπούν να στείλουν λανθασμένα μηνύματα και τορπιλίζουν την προσπάθεια για εφαρμογή του  Γενικού Σχεδίου Υγείας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις ανησυχίες μας ότι όλα λειτουργούν με προχειρότητα».

Η συντεχνία αναμένει επίσημες δηλώσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης  τις προσεχείς μέρες, ώστε να τοποθετηθεί και επίσημα προς τους αρμόδιους φορείς.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ