Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά από κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών

Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά από κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών

Βροχές και ομίχλη περιορίζουν την ορατότητα

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σε διάφορα σημεία στο δρόμο και Γεράσας – Καλού Χωριού, με αποτέλεσμα να ο δρόμος να είναι κλειστός και στις δύο κατευθύνσεις.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σε διάφορα σημεία στους δρόμους Ζωοπηγής – Αγρού και Γεράσας – Καλού Χωριού, όπου σημειώνεται έντονη βροχόπτωση και επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι περιορισμένη.

Περιορισμένη λόγω ομίχλης, είναι η ορατότητα και στους δρόμους Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, Πέγειας – Πόλης – Χρυσοχούς και Αγίας Βαρβάρας – Παναγιάς, στην επαρχία Πάφου.

Επίσης στην επαρχία Πάφου, κλειστός για την τροχαία κυκλοφορία παραμένει ο δρόμος στο γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού, από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών, ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι ακόλουθοι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος:

Καρβουνά – Τροόδους
Πλατρών – Τροόδους
Προδρόμου – Τροόδους

Στις πιο πάνω περιοχές του Τροόδους σημειώνεται έντονη βροχόπτωση και επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι περιορισμένη.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στις περιοχές Ζυγίου, Κοφίνου και Κιτίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν οποιαδήποτε προβλήματα ή ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Στις αστικές περιοχές όλων των επαρχιών και στους αυτοκινητόδρομους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Προσοχή στους δρόμους

Ωστόσο, λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές ανά το Παγκύπριο, προτρέπονται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να οδηγούν τα οχήματα τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.