Αντιδρούν για εξετάσεις τετραμήνων οι μαθητές - Δίωρη αποχή από τα μαθήματα

Αντιδρούν για εξετάσεις τετραμήνων οι μαθητές - Δίωρη αποχή από τα μαθήματα

Όχι στι εξετάσεις τετραμήνων δηλώνει η ΠΣΕΜ.

Στην σελίδα τους στο Facebook, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) ανακοινώνει ότι αποφασίστικε μετά από τη συνάντηση τους την  Πέμπτη 10 Ιανουαρίου με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, η αποχή από τα μαθήματα  την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου κατά την 3η και 4η Περίοδο και καλεί όλους τους μαθητές να συμμετέχουν. 

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η απεργία των μαθητών τριών σχολείων στην Πάφο

Όπως δηλώνει η ΠΣΕΜ στο Facebook:

"Τις τελευταίες τρεις σχολικές χρονιές, έχουμε πολλές φορές εκφράσει τις διαφωνίες μας με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο με ανακοινώσεις, ψηφίσματα, αποχές από τα μαθήματα, δημοψήφισμα, συλλογές υπογραφών, κινητοποιήσεις. Το ίδιο έπραξαν και οι καθηγητές μας με το δημοψήφισμα του περασμένου Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ τις ειδήσεις της ημέρας.

Στην τελευταία μας δημοσιογραφική διάσκεψη, προειδοποιήσαμε «ότι αν το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή που θα μας παρουσιάσουν εμπεριέχει και πάλι το αντιπαιδαγωγικό μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο, θα επαναλάβουμε ακόμα πιο έντονα την άποψη μας.

Αν επιμένουν με την εφαρμογή του μέτρου και δεν το ανακαλέσουν μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, τότε θα είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε δυναμικά μέτρα με την επανέναρξη των μαθημάτων το Γενάρη».

 

Λάβαμε επίσης υπόψη και τις αποφάσεις των Επαρχιακών Συνδιασκέψεων των ΕΣΕΜ Λευκωσίας-Κερύνειας, Λεμεσού, Αμμοχώστου και Πάφου (στις οποίες συμμετείχαν όλα τα εκλεγμένα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια των επαρχιών τους), οι οποίες μας εξουσιοδότησαν για δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που το Υπουργείο επιμένει στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Όπως αναφέραμε και στο παρελθόν, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο θα ενισχύσουν τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου οδηγώντας τους μαθητές σε ένα ατέλειωτο κυνήγι βαθμού. Δεν θέλουμε σχολεία εξεταστικά κέντρα, σχολεία του ανταγωνισμού, του ατομικισμού και της παραπαιδείας. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι να εξοντώνει.

ypourgeio paideias 1 1021x576

Με βάση τα πιο πάνω και το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν εισακούει τις απόψεις μας, γεγονός που επιβεβαιώσαμε και στη συνάντηση που είχαμε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, αποφασίσαμε να απέχουμε από τα μαθήματα την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Η μόνη περίπτωση να αναστείλουμε τα μέτρα είναι να εισακουστούμε και να ανακληθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο στη συνάντηση που θα έχουμε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Καλούμε όλους τους μαθητές να απέχουν μαζικά από τα μαθήματα την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου κατά την 3η και 4η Περίοδο. Στη συνέχεια, αν το Υπουργείο δεν κάνει πίσω, προειδοποιούμε ότι θα πάρουμε ακόμα πιο δυναμικά μέτρα. Χωρίς φόβο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να αγωνιστούμε για ολόπλευρη μόρφωση. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ!"