Ιωνάς: Να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Δικαστικό Σύστημα

Ιωνάς: Να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Δικαστικό Σύστημα

Εκδίδει Κώδικα Δεοντολογίας το Ανώτατο

Νεότερη ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Προεδρικό μεταξύ του ΠτΔ, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου και 13 δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπ. Δικαιοσύνης ανέφερε ότι πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το δικαστικό σώμα και ένα βήμα για αυτό είναι η έκδοση Κώδικα Δεοντολογίας από το Ανώτατο εντός των μίας, δύο ημερών.. Μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας, θα ρυθμίζεται η παρουσία τους σε δικαστικές διαδικασίες.

Τόνισε ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα όπου ο Πρόεδρος έθεσε τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για αναδιοργάνωση των Δικαστηρίων.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης

Προηγούμενη ενημέρωση

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου και 13 δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου βρίσκονται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντώνται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Στο επίκεντρο τίθενται οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό στο χώρο της δικαιοσύνης αλλά και η κρίση στον τομέα της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεβαίνουν τα σκαλιά του Προεδρικού οι δικαστές του Ανωτάτου

Τη Δευτέρα ο ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν, ώστε να προχωρήσει η μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση.