Αλαλούμ και νέα συνάντηση ΠΟΕΔ - Υπ. Παιδείας για την κάρτα εισόδου στα σχολεία

Αλαλούμ και νέα συνάντηση ΠΟΕΔ - Υπ. Παιδείας για την κάρτα εισόδου στα σχολεία

Διευκρινίσεις σε σωρεία ζητημάτων ζητά η ΠΟΕΔ

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ θα συναντάται το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Ηλία Μαρκάτζιη, με επίκεντρο συζήτησης η εφαρμογή της κάρτας εισόδου/εξόδου στις σχολικές μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Μπλοκάρει την κάρτα στα σχολεία και ζητά συνάντηση με Υπουργείο η ΠΟΕΔ
 
Η ΠΟΕΔ, στις 7 Ιανουαρίου 2019, απέστειλε στα μέλη της εγκύκλιο, με την οποία τα καλούσε να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια για την έκδοση της εν λόγω κάρτας και την εφαρμογή της όλης διαδικασίας μέχρι νεότερης οδηγίας από την Οργάνωση. 

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η ΠΟΕΔ κατά τη σημερινή συνάντηση αναμένεται να ζητήσει διευκρινίσεις σε σωρεία ζητημάτων που εγείρονται για τις σχολικές μονάδες από την απόφαση εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου.
 
Η Οργάνωση τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μέτρων που θα βελτιώσουν και θα αυξήσουν τον βαθμό ασφάλειας στις σχολικές μονάδες.
 
Στην Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας όταν ανακοινώθηκε πρόθεση εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, η ΠΟΕΔ εξέφρασε προβληματισμούς και επιφυλάξεις ως προς τις διαδικασίες εφαρμογής της Κάρτας Εισόδου/Εξόδου εφόσον άλλες βασικές προϋποθέσεις δεν πληρούνται (υψηλές περιφράξεις, θυροτηλεοράσεις, επαρκές γραμματειακό προσωπικό σε όλα τα σχολεία ενώ στα νηπιαγωγεία δεν υπάρχει ακόμη, δυνατότητα επόπτευσης του μέτρου κ.ά.), με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μέτρο να μην προσθέτει στην ασφάλεια των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα με τον τρόπο που τίθεται σε εφαρμογή.
 
Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Το Κ.Δ.Σ. της Οργάνωσης αποφάσισε, σε συνεδρία του τον περασμένο μήνα, ότι, αν δεν ολοκληρωθεί και καταλήξει σύντομα σε συμφωνία ο θεσμικός διάλογος για τα θέματα που είναι ανοικτά στη ΜΕΠΕΥ, η Οργάνωση θα απέχει από τη συζήτηση οποιουδήποτε θέματος, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της αξιολόγησης του/της μαθητή/-τριας.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ