Aυτοί είναι οι 12 τοπ καταζητούμενοι στην Κύπρο (Φωτος)

 Aυτοί είναι οι 12 τοπ καταζητούμενοι στην Κύπρο (Φωτος)

Στο ''μάτι'' και της Ιντερπολ - Γιατί καταζητούνται - Κάποιοι παραμένουν άφαντοι για χρόνια

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στους 12 ανέρχονται οι καταζητούμενοι που τους ψάχνει η Κυπριακή Αστυνομία για μεγάλο χρονικό διάστημα Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται καταζητούμενοι μέχρι και οκτώ χρόνια. Οι καταζητούμενοι φέρονται με βάση την Αστυνομία να συνδέονται με πολύ σοβαρά αδικήματα, ενώ για όλους εκκρεμούν τόσο διεθνή όσο και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Διαβάστε ΕΔΩ τις ειδήσεις της ημέρας

Mehmet Αkpinar

Η Αστυνομία καταζητεί από τις 21 Σεπτεμβρίου 2018 τον Mehmet Αkpinar από την Τουρκία, κάτοικο κατεχομένων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 14 Αυγούστου 2016 στην Αγία Νάπα.
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 3:30 τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 2016 διαπράχθηκε φόνος στην Αγία Νάπα με θύμα 22χρονο από τη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ενώ δύο 22χρονοι περπατούσαν στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από δύο άγνωστους τους άνδρες, οι οποίοι τραυμάτισαν τον ένα στην περιοχή του λαιμού και τον δεύτερο στην πλάτη και απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

Οι δύο 22χρονοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική στο Παραλίμνι, όπου διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος 22χρονος υπέστη τραύμα στην καρωτίδα και υπέκυψε, ενώ ο δεύτερος υπέστη τέσσερα τραύματα στην πλάτη και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, οι ύποπτοι είναι νεαρής ηλικίας και ο πρώτος περιγράφεται ως κοντός, παχουλός και ψιλο κουρεμένος και φορούσε Τζιν παντελόνι και άσπρο πουκάμισο, ενώ ο δεύτερος ως κοντός, με κοντά μαύρα μαλλιά και ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω.

akpimar

2. Sali Ahmet ή Sali Μusa

H Αστυνομία καταζητεί από τις 21 Σεπτεμβρίου 2018 τον Sali Αhmet ή Sali Μusa βουλγαρικής καταγωγής, κάτοικο κατεχομένων σε σχέση με υπό διερεύνηση υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τις 14 Αυγούστου 2016 στην Αγία Νάπα.
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 3:30 τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 2016 διαπράχθηκε φόνος στην Αγία Νάπα με θύμα 22χρονο από τη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ενώ δύο 22χρονοι περπατούσαν στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από δύο άγνωστους τους άντρες, οι οποίοι τραυμάτισαν τον ένα στην περιοχή του λαιμού και τον δεύτερο στην πλάτη και απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

Οι δύο 22χρονοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική στο Παραλίμνι, όπου διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος 22χρονος υπέστη τραύμα στην καρωτίδα και υπέκυψε, ενώ ο δεύτερος υπέστη τέσσερα τραύματα στην πλάτη και κρατήθηκε για νοσηλεία.

ahmet

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, οι ύποπτοι είναι νεαρής ηλικίας και ο πρώτος περιγράφεται ως κοντός, παχουλός και ψιλο κουρεμένος και φορούσε Τζιν παντελόνι και άσπρο πουκάμισο, ενώ ο δεύτερος ως κοντός, με κοντά μαύρα μαλλιά και ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω.

 

3. Alexs Βurelli

H Aστυνομία καταζητεί από τις 25 Οκτωβρίου 2016 τον αλβανικής καταγωγής Aleks Burelli αναφορικά με την υπόθεση του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα με θύματα τους: Φάνο Καλοψιδιώτη - Επιχειρηματία, Ηλία Χατζηευθυμίου - Αστυνομικό, Σκεύη Χατζηευθυμίου και Yani Vogli ένα εκ των δυο δραστών. Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα.

Aleks BURRELI

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο οποίος ήταν και ο βασικός στόχος των εκτελεστών, βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου Stone Garden στην Αγία Νάπα μαζί με παρέα πέντε ατόμων. Στο τραπέζι, κάθονταν και τα δύο ανήλικα παιδιά του ζεύγους Χατζηευθυμίου. Σε κάποια στιγμή, δύο κουκουλοφόροι ορμούν στον χώρο και ανοίγουν πυρ εναντίον τους.

Αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που βρίσκονταν στο εστιατόριο απαντούν στα πυρά και καταφέρνουν να τραυματίσουν τον έναν απο τους δράστες, ενώ ο δεύτερος έπεσε νεκρός. Παράλληλα, νεκροί έπεσαν οι Καλοψιδιώτης και το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις της κατηγορίας

4.Emamali Esmaeil Zadeh Ghader

Η Αστυνομία αναζητεί από τις 05 Ιουνίου 2015 τον Ιρανό Emamali Esmaeil Zadeh Ghader. Συγκεκριμένα, ο Ιρανός καταζητείται για επτά διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστειών, διάρρηξης και κλοπής καθώς και τραυματισμού. Οι υποθέσεις διερευνώνται από τα Τ.Α.Ε. Λεμεσού, Λευκωσίας, Πάφου και Λάρνακας.

 

Φωτογραφια EMAMALI

5.Παναγιώτης Νετζατί

Η Αστυνομία καταζητεί από τις 14 Νοεμβρίου 2012 τον Τουρκοκύπριο Παναγιώτη Νετζατί ο οποιος στις 14 Οκτωβρίου 2007 μαζί με τον Οδυσσέα Καλανίδη απέδρασαν από τις Κεντρικές φυλακές στη Λευκωσία. Στις 7 Αυγούστου, 2007 Ο Νετζατί βρέθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό και απαγωγή αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Aυγούστου 2006 στην Αγία Νάπα. Στις 14 Οκτωβρίου, 2007 εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης του για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για απόδραση από νόμιμη κράτηση.

netziati

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο Νιτζατί παράφορα ερωτευμένος με το θύμα, δεν δέχθηκε την επιθυμία της κοπέλας να διακόψουν τη μεταξύ τους ερωτική σχέση όταν πληροφορήθηκε ότι ο Νετζατί ήταν νυμφευμένος. Ο Νετζατί επιδίωξε την μεταξύ τους συνάντηση και ακολούθως, με κίνητρο το φόβο του να μην την χάσει, προχώρησε στη διάπραξη των εγκλημάτων.

6. Abdalkrem Al Hamid Mohamad

Στις 27/6/2008, τρεις κουκουλοφόροι εισήλθαν στην Τράπεζα Κύπρου στη Χλώρακα και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριού απέσπασαν από την τράπεζα το συνολικό ποσό των 35,170 ευρώ και 1,210 στερλινών. Ακολούθως εγκατέλειψαν την σκηνή με σαλούν αυτοκίνητο.

Κατά την ίδια ημέρα πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία έκανε λόγο για ένα Ιορδανό που κρυβόταν σε υπόγειο χώρο. Αυτός συνελήφθη και στην έρευνα που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 6,800 ευρώ. Ανακρινόμενος για την προέλευση του ποσού αυτός ανέφερε ότι είναι μέρος του ποσού που κλάπηκε από την Τράπεζα προηγουμένως και κατονόμασε τον Abdalkrem Al Hamid Mohamad ως ένα από τους συνεργάτες του.

7. Cavga Mustafa (Mustafa Mustafa)

H υπόθεση δολοφονίας της οικογένειας του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία και τραπεζίτη Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού το 2005 απασχολεί την Ιντερπόλ.Η Αστυνομία καταζητεί τον Cavga Mustafa (Mustafa Mustafa). Συγκεκριμένα, ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και τραπεζίτης Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού, 52 χρόνων, η σύζυγος του Ζερί, 50 χρόνων, και η κόρη τους Αγιούλ, 16 χρόνων, όλοι με μια σφαίρα στο κεφάλι από όπλο 9mm.

gavgamustafa

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν από περίπολο της Αστυνομίας μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας και ο Αλμάζ δίπλα από αυτό σε χαντάκι. Από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από την σκηνή ο καταζητούμενος συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση.

8.Fikri Emin

Ο δεύτερος καταζητούμενος για την υπόθεση δολοφονίας των Τουρκοκυπρίων. Ο Fikri Emin από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από την σκηνή συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση.
Συγκεκριμένα, ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και τραπεζίτης Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού, 52 χρόνων, η σύζυγος του Ζερί, 50 χρόνων, και η κόρη τους Αγιούλ, 16 χρόνων, όλοι με μια σφαίρα στο κεφάλι από όπλο 9mm.

fikriemin

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν από περίπολο της Αστυνομίας μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας και ο Αλμάζ δίπλα από αυτό σε χαντάκι. Από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από την σκηνή ο καταζητούμενος συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση.

9.PALLE GEDARA Piyadasa

Τον καταζητούμενο ψάχνει η Αστυνομία από τις 14 Νοεμβρίου 2012. Το αναζητούμενο πρόσωπο στις 04/05/2011 ενώ βρισκόταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 28/07/2008, εισήλθε παράνομα σε κατοικία στην Επισκοπή Λεμεσού, και αποπειράθηκε να σκοτώσει κοπέλα ομοεθνή της.

gedara

10.- SAMARAKOON GEDARADON Pradeep Stenley
Η Αστυνομία καταζητεί από τις 14 Νοεμβρίου 2012 τον Samarakkon Gedaradon Pradeep Stenley για υπόθεση βιασμού. Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 16/11/04 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι 50χρονη από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, ότι γύρω στις 10.30μ.μ. αντιλήφθηκε ένα άντρα Αστιατικής καταγωγής να κρύβεται στο υπνοδωμάτιο της. Ακολούθως αυτός της επιτέθηκε και την βίασε.

11. Metsos Christopher Robert

Η Αστυνομία καταζητεί από την 1η Ιουλίου 2010 τον Metsos Christopher Robert 54χρονών, κάτοχο Καναδικού διαβατηρίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανυπακοής σε νόμιμες διαταγές, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 30/6/10, στη Λάρνακα.

Ο Μέτσος είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 29 Ιουνίου και μετά την εξαφάνισή του την 1η Ιουλίου, ο φορητός του υπολογιστής είχε περιέλθει στην κατοχή της Αστυνομίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με αίτημα δικαστικής συνδρομής, είχαν ζητήσει να πάρουν τον υπολογιστή του Μέτσος.

123mskn

Ο τότε Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης είχε αποφανθεί ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αφού προηγηθεί έλεγχος των αρχείων από τη κυπριακή Αστυνομία και διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στοιχεία που σχετίζονται με τις κατηγορίες που εξέτασαν οι αμερικανικές αρχές εναντίον του.

12. Giorgi Titvinitze

Η Αστυνομία αναζητεί τον Giorgi Titvinitze, 20 ετών, από τη Γεωργία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στις 11/4/10 στη Λεμεσό.

Θύμα ήταν 16χρονος Λετονός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος ενεπλάκη σε συμπλοκή τα ξημερώματα της Κυριακής και απεβίωσε λίγες ώρες αργότερα από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

G

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα βρισκόταν γύρω στις 2:20 ξημερώματα Κυριακής σε δισκοθήκη στον Ποταμό Γερμασόγειας, όπου και διασκέδαζε με τέσσερις φίλους του. Για άγνωστους λόγους προκλήθηκε φασαρία και το θύμα δέχθηκε χαστούκι και γροθιές στο πρόσωπο από άλλο πρόσωπο. Με την επέμβαση των φρουρών ασφαλείας τόσο το θύμα όσο και ο δράστης οδηγήθηκαν εκτός και ακολούθως, ενώ το θύμα βρισκόταν έξω στο δρόμο μαζί με φίλους του, ξαναδέχθηκε επίθεση από το ίδιο πρόσωπο, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αλλεπάλληλες φορές, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει στην άσφαλτο.

Στη συνέχεια, το θύμα μεταφέρθηκε από φίλους τους στην οικία του, ενώ ο δράσης φαίνεται να αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Στις 13:45 το μεσημέρι της Κυριακής, το θύμα έκανε συνεχώς εμετούς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

 

 

 

 

 

 

Στους 12 ανέρχονται οι καταζητούμενοι που τους ψάχνει η Κυπριακή Αστυνομία για μεγάλο χρονικό διάστημα Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται καταζητούμενοι μέχρι και οκτώ χρόνια. Οι καταζητούμενοι φέρονται με βάση την Αστυνομία να συνδέονται με πολύ σοβαρά αδικήματα, ενώ για όλους εκκρεμούν τόσο διεθνή όσο και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Mehmet Αkpinar
Η Αστυνομία καταζητεί από τις 21 Σεπτεμβρίου 2018 τον Mehmet Αkpinar από την Τουρκία, κάτοικο κατεχομένων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 14 Αυγούστου 2016 στην Αγία Νάπα.
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 3:30 τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 2016 διαπράχθηκε φόνος στην Αγία Νάπα με θύμα 22χρονο από τη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ενώ δύο 22χρονοι περπατούσαν στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από δύο άγνωστους τους άνδρες, οι οποίοι τραυμάτισαν τον ένα στην περιοχή του λαιμού και τον δεύτερο στην πλάτη και απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

Οι δύο 22χρονοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική στο Παραλίμνι, όπου διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος 22χρονος υπέστη τραύμα στην καρωτίδα και υπέκυψε, ενώ ο δεύτερος υπέστη τέσσερα τραύματα στην πλάτη και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, οι ύποπτοι είναι νεαρής ηλικίας και ο πρώτος περιγράφεται ως κοντός, παχουλός και ψιλο κουρεμένος και φορούσε Τζιν παντελόνι και άσπρο πουκάμισο, ενώ ο δεύτερος ως κοντός, με κοντά μαύρα μαλλιά και ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω.

2. Sali Ahmet ή Sali Μusa
H Αστυνομία καταζητεί από τις 21 Σεπτεμβρίου 2018 τον Sali Αhmet ή Sali Μusa βουλγαρικής καταγωγής, κάτοικο κατεχομένων σε σχέση με υπό διερεύνηση υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τις 14 Αυγούστου 2016 στην Αγία Νάπα.
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 3:30 τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 2016 διαπράχθηκε φόνος στην Αγία Νάπα με θύμα 22χρονο από τη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ενώ δύο 22χρονοι περπατούσαν στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από δύο άγνωστους τους άντρες, οι οποίοι τραυμάτισαν τον ένα στην περιοχή του λαιμού και τον δεύτερο στην πλάτη και απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

Οι δύο 22χρονοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική στο Παραλίμνι, όπου διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος 22χρονος υπέστη τραύμα στην καρωτίδα και υπέκυψε, ενώ ο δεύτερος υπέστη τέσσερα τραύματα στην πλάτη και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, οι ύποπτοι είναι νεαρής ηλικίας και ο πρώτος περιγράφεται ως κοντός, παχουλός και ψιλο κουρεμένος και φορούσε Τζιν παντελόνι και άσπρο πουκάμισο, ενώ ο δεύτερος ως κοντός, με κοντά μαύρα μαλλιά και ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω.

 

3. Alexs Βurelli
H Aστυνομία καταζητεί από τις 25 Οκτωβρίου 2016 τον αλβανικής καταγωγής Aleks Burelli αναφορικά με την υπόθεση του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα με θύματα τους: Φάνο Καλοψιδιώτη - Επιχειρηματία, Ηλία Χατζηευθυμίου - Αστυνομικό, Σκεύη Χατζηευθυμίου και Yani Vogli ένα εκ των δυο δραστών. Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο οποίος ήταν και ο βασικός στόχος των εκτελεστών, βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου Stone Garden στην Αγία Νάπα μαζί με παρέα πέντε ατόμων. Στο τραπέζι, κάθονταν και τα δύο ανήλικα παιδιά του ζεύγους Χατζηευθυμίου. Σε κάποια στιγμή, δύο κουκουλοφόροι ορμούν στον χώρο και ανοίγουν πυρ εναντίον τους.

Αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που βρίσκονταν στο εστιατόριο απαντούν στα πυρά και καταφέρνουν να τραυματίσουν τον έναν απο τους δράστες, ενώ ο δεύτερος έπεσε νεκρός. Παράλληλα, νεκροί έπεσαν οι Καλοψιδιώτης και το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου.

4.Emamali Esmaeil Zadeh Ghader

Η Αστυνομία αναζητεί από τις 05 Ιουνίου 2015 τον Ιρανό Emamali Esmaeil Zadeh Ghader. Συγκεκριμένα, ο Ιρανός καταζητείται για επτά διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστειών, διάρρηξης και κλοπής καθώς και τραυματισμού. Οι υποθέσεις διερευνώνται από τα Τ.Α.Ε. Λεμεσού, Λευκωσίας, Πάφου και Λάρνακας.

5.Παναγιώτης Νετζατί
Η Αστυνομία καταζητεί από τις 14 Νοεμβρίου 2012 τον Τουρκοκύπριο Παναγιώτη Νετζατί ο οποιος στις 14 Οκτωβρίου 2007 μαζί με τον Οδυσσέα Καλανίδη απέδρασαν από τις Κεντρικές φυλακές στη Λευκωσία. Στις 7 Αυγούστου, 2007 Ο Νετζατί βρέθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό και απαγωγή αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Aυγούστου 2006 στην Αγία Νάπα. Στις 14 Οκτωβρίου, 2007 εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης του για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για απόδραση από νόμιμη κράτηση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο Νιτζατί παράφορα ερωτευμένος με το θύμα, δεν δέχθηκε την επιθυμία της κοπέλας να διακόψουν τη μεταξύ τους ερωτική σχέση όταν πληροφορήθηκε ότι ο Νετζατί ήταν νυμφευμένος. Ο Νετζατί επιδίωξε την μεταξύ τους συνάντηση και ακολούθως, με κίνητρο το φόβο του να μην την χάσει, προχώρησε στη διάπραξη των εγκλημάτων.

6. Abdalkrem Al Hamid Mohamad
Στις 27/6/2008, τρεις κουκουλοφόροι εισήλθαν στην Τράπεζα Κύπρου στη Χλώρακα και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριού απέσπασαν από την τράπεζα το συνολικό ποσό των 35,170 ευρώ και 1,210 στερλινών. Ακολούθως εγκατέλειψαν την σκηνή με σαλούν αυτοκίνητο.

Κατά την ίδια ημέρα πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία έκανε λόγο για ένα Ιορδανό που κρυβόταν σε υπόγειο χώρο. Αυτός συνελήφθη και στην έρευνα που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 6,800 ευρώ. Ανακρινόμενος για την προέλευση του ποσού αυτός ανέφερε ότι είναι μέρος του ποσού που κλάπηκε από την Τράπεζα προηγουμένως και κατονόμασε τον Abdalkrem Al Hamid Mohamad ως ένα από τους συνεργάτες του.

7. Cavga Mustafa (Mustafa Mustafa)
H υπόθεση δολοφονίας της οικογένειας του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία και τραπεζίτη Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού το 2005 απασχολεί την Ιντερπόλ.Η Αστυνομία καταζητεί τον Cavga Mustafa (Mustafa Mustafa). Συγκεκριμένα, ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και τραπεζίτης Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού, 52 χρόνων, η σύζυγος του Ζερί, 50 χρόνων, και η κόρη τους Αγιούλ, 16 χρόνων, όλοι με μια σφαίρα στο κεφάλι από όπλο 9mm.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν από περίπολο της Αστυνομίας μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας και ο Αλμάζ δίπλα από αυτό σε χαντάκι. Από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από την σκηνή ο καταζητούμενος συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση.

8.Fikri Emin
Ο δεύτερος καταζητούμενος για την υπόθεση δολοφονίας των Τουρκοκυπρίων. Ο Fikri Emin από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από την σκηνή συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση.
Συγκεκριμένα, ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και τραπεζίτης Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού, 52 χρόνων, η σύζυγος του Ζερί, 50 χρόνων, και η κόρη τους Αγιούλ, 16 χρόνων, όλοι με μια σφαίρα στο κεφάλι από όπλο 9mm.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν από περίπολο της Αστυνομίας μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας και ο Αλμάζ δίπλα από αυτό σε χαντάκι. Από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από την σκηνή ο καταζητούμενος συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση.

9.PALLE GEDARA Piyadasa
Τον καταζητούμενο ψάχνει η Αστυνομία από τις 14 Νοεμβρίου 2012. Το αναζητούμενο πρόσωπο στις 04/05/2011 ενώ βρισκόταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 28/07/2008, εισήλθε παράνομα σε κατοικία στην Επισκοπή Λεμεσού, και αποπειράθηκε να σκοτώσει κοπέλα ομοεθνή της.

10.- SAMARAKOON GEDARADON Pradeep Stenley
Η Αστυνομία καταζητεί από τις 14 Νοεμβρίου 2012 τον Samarakkon Gedaradon Pradeep Stenley για υπόθεση βιασμού. Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 16/11/04 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι 50χρονη από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, ότι γύρω στις 10.30μ.μ. αντιλήφθηκε ένα άντρα Αστιατικής καταγωγής να κρύβεται στο υπνοδωμάτιο της. Ακολούθως αυτός της επιτέθηκε και την βίασε.

11. Metsos Christopher Robert

Η Αστυνομία καταζητεί από την 1η Ιουλίου 2010 τον METSOS CHRISTOPHER ROBERT, 54χρονών, κάτοχο Καναδικού διαβατηρίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανυπακοής σε νόμιμες διαταγές, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 30/6/10, στη Λάρνακα.

Ο Μέτσος είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 29 Ιουνίου και μετά την εξαφάνισή του την 1η Ιουλίου, ο φορητός του υπολογιστής είχε περιέλθει στην κατοχή της Αστυνομίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με αίτημα δικαστικής συνδρομής, είχαν ζητήσει να πάρουν τον υπολογιστή του Μέτσος.

Ο τότε Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης είχε αποφανθεί ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αφού προηγηθεί έλεγχος των αρχείων από τη κυπριακή Αστυνομία και διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στοιχεία που σχετίζονται με τις κατηγορίες που εξέτασαν οι αμερικανικές αρχές εναντίον του.

12. Giorgi Titvinitze
Η Αστυνομία αναζητεί τον Giorgi Titvinitze, 20 ετών, από τη Γεωργία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στις 11/4/10 στη Λεμεσό.

Θύμα ήταν 16χρονος Λετονός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος ενεπλάκη σε συμπλοκή τα ξημερώματα της Κυριακής και απεβίωσε λίγες ώρες αργότερα από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα βρισκόταν γύρω στις 2:20 ξημερώματα Κυριακής σε δισκοθήκη στον Ποταμό Γερμασόγειας, όπου και διασκέδαζε με τέσσερις φίλους του. Για άγνωστους λόγους προκλήθηκε φασαρία και το θύμα δέχθηκε χαστούκι και γροθιές στο πρόσωπο από άλλο πρόσωπο. Με την επέμβαση των φρουρών ασφαλείας τόσο το θύμα όσο και ο δράστης οδηγήθηκαν εκτός και ακολούθως, ενώ το θύμα βρισκόταν έξω στο δρόμο μαζί με φίλους του, ξαναδέχθηκε επίθεση από το ίδιο πρόσωπο, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αλλεπάλληλες φορές, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει στην άσφαλτο.

Στη συνέχεια, το θύμα μεταφέρθηκε από φίλους τους στην οικία του, ενώ ο δράσης φαίνεται να αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Στις 13:45 το μεσημέρι της Κυριακής, το θύμα έκανε συνεχώς εμετούς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.