Καθημερινό πόλεμο λένε ότι δέχονται οι μαθητές - Βγαίνουν στους δρόμους την Πέμπτη

Καθημερινό πόλεμο λένε ότι δέχονται οι μαθητές - Βγαίνουν στους δρόμους την Πέμπτη

Ενόψει της κινητοποίησης που διοργανώνει την Πέμπτη

Καθημερινό πόλεμο με απειλές για επιβολή απουσιών στους μαθητές και επίκληση στο συναίσθημα των γονέων για δήθεν έλλειψη ασφάλειας, λέει ότι δέχεται η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) ενόψει της κινητοποίησης που διοργανώνει την Πέμπτη κατά της πρόθεσης επιβολής των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

«Αυτή την πρακτική ακολουθεί το Υπουργείο και επιβεβαιώνει αυτά που λέμε εδώ και καιρό για το ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις μας. Τονίζουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κινητοποιήσεις του οργανωμένου μαθητικού κινήματος ήταν ειρηνικές και σε κόσμια πλαίσια», λέει η ΠΣΕΜ απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα και ξεσηκωμού σε όλους τους μαθητές.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 10:30, στην έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης: Παιδοβουλή: Να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο διάλογος για την αξιολόγηση του μαθητή

Η ΠΣΕΜ έδωσε διαδικαστικές λεπτομέρειες για την κινητοποίηση:

Λευκωσία: οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά την 3η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 4η-5η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έκτη και έβδομη περίοδο. Τα σχολεία Λύκειο Παλιομετόχου, Λύκειο Σολιάς, Λύκειο Ιδαλίου θα αναχωρήσουν μετά το πρώτο διάλειμμα.

Λεμεσός: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 2η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 3η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Λάρνακα: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 2η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 3η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Αμμόχωστος: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 2η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 3η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Πάφος: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 1η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 2η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Τα ΚΜΣ θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΠΣΕΜ, για να φροντίσουν τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία.

Τέλος, η ΠΣΕΜ ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των ΕΣΕΜ-ΠΣΕΜ εκεί και όπου διοργανώνονται, καθώς αυτές αποτελούν το συνδικαλιστικό όργανο όλων των μαθητών και έχουν κάθε δικαίωμα να καλούν σε εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις κλπ. για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των μαθητών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ