Στη Βαρκελώνη σήμερα ο Στυλιανίδης για συνεδρίαση ΓΔ Πολιτικής Προστασίας Μεσογείου

Στη Βαρκελώνη σήμερα ο Στυλιανίδης για συνεδρίαση ΓΔ Πολιτικής Προστασίας Μεσογείου

Θα ανοίξει την 3η συνάντηση των Γενικών Διευθυντών Πολιτικής Προστασίας για τη Μεσόγειο

Στη Βαρκελώνη μεταβαίνει σήμερα, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου αναμένεται να ανοίξει την τρίτη συνάντηση των Γενικών Διευθυντών Πολιτικής Προστασίας των κρατών μελών της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: Ζητά και τα ρέστα ο Τζιωνής - Παραβιάζονται λέει τα ανθρώπινα του δικαιώματα

Σύμφωνα με την Κομισιόν, "η στενότερη συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας με τους μεσογειακούς εταίρους είναι σημαντική για την αποτελεσματικότερη πρόληψη, προετοιμασία και αντιμετώπιση καταστροφών". Με την ευκαιρία αυτή, ο Επίτροπος συναντά τον Πρέσβη Nasser Kamel, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο, και επισκέπτεται το Ευρωπαϊκό Δασικό Ινστιτούτο.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις

Σημειώνεται ότι υπό το φως του αυξανόμενου αριθμού φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές των δασών, η ΕΕ θέσπισε πρόσφατα "rescEU" για την αναβάθμιση του υπάρχοντος μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης, επενδύοντας στην ανάπτυξη μιας ισχυρότερης συλλογικής αντίδρασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις δραστηριότητες πρόληψης, προκειμένου να προστατεύσει καλύτερα τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Πηγή: ΚΥΠΕ