Κανένας κίνδυνος για να χάσουμε το FIR από Ισραήλ - Τι λέει το Υπουργείο

Κανένας κίνδυνος για να χάσουμε το FIR από Ισραήλ - Τι λέει το Υπουργείο

Συζητήσεις με Ισραήλ και Ευρωπαϊκό Οργανισμό Eurocontrol

Ανακοίνωση για το FIR της Λευκωσίας εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών και αναφέρεται στις συζητήσεις με το Ισραήλ αλλά και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Eurocontrol. Όπως τονίζεται γίνεται προσπάθεια για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών διευθετήσεων και διαδικασιών για την ασφαλή, εύρυθμη και αποδοτική διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης: Ρίβλιν: O EastMed μπορεί να είναι «ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια έργα στον κόσμο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», στο οποίο γίνεται αναφορά σε θέματα που αφορούν το FIR Λευκωσίας, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

1. Στα πλαίσια της διαχρονικά εξαίρετης συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και των αντίστοιχων Αρχών του Ισραήλ, βρίσκεται σε εξέλιξη έργο αναδιάρθρωσης του FIR του Tel-Aviv, που αποσκοπεί στη διαχείριση της αυξανόμενης αεροπορικής κίνησης από και προς το Ισραήλ.

2. Οι οποιεσδήποτε αλλαγές στη ροή της εναέριας κυκλοφορίας από και προς τον εναέριο χώρο του Ισραήλ αναπόφευκτα επηρεάζουν τη ροή της εναέριας κυκλοφορίας στον νότιο τομέα του FIR Λευκωσίας που συνορεύει με το Ισραήλ. Ως εκ τούτου, το Τμήμα βρίσκεται σε επαφή τόσο με τις αντίστοιχες αρχές του Ισραήλ όσο και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Eurocontrol, για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών διευθετήσεων και διαδικασιών για την ασφαλή, εύρυθμη και αποδοτική διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.