Εντοπίστηκαν πέντε οδηγοί υπό την επήρεια ναρκωτικών σε 24 ώρες

Εντοπίστηκαν πέντε οδηγοί υπό την επήρεια ναρκωτικών σε 24 ώρες

Πέραν των 800 καταγγελιών για υπερβολική ταχύτητα, σε μόλις μία μέρα

Πέντε οδηγούς, επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια, έβγαλε εκτός δρόμου, κατά τις τελευταίες 24 ώρες, η Αστυνομία, αφού τους εντόπισε να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι οδηγοί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των καθημερινών τροχονομικών ελέγχων σε όλη την Κύπρο, στο πλαίσιο της γενικότερης δράσης της Αστυνομίας για μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και αύξηση των επιπέδων ασφάλειας στους δρόμους μας.

Διαβάστε επίσης: "Μοναχός" εξαπατά πολίτες και αποσπά χρήματα στην Ελ.Αμμόχωστο

Με τις τελευταίες πέντε υποθέσεις, οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ο συνολικός αριθμός των υποθέσεων αυτών, από τις 25 Ιανουαρίου 2018, που εφαρμόστηκε η σχετική νομοθεσία, ανέβηκε στις 428.

Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων της Αστυνομίας, το τελευταίο 24ωρο, 802 οδηγοί, καταγγέλθηκαν για υπερβολική ταχύτητα. Τα μέλη της Αστυνομίας, προχώρησαν επίσης σε άλλες 235 καταγγελίες, για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.  

Οι αριθμοί αυτοί, σαφώς και δεν τιμούν κανένα. Καταδεικνύουν με ακόμα σαφέστερο τρόπο, το έλλειμα που παρουσιάζει η κοινωνία μας, όσον αφορά στην ορθή κουλτούρα οδήγησης. 

Διαβάστε ΕΔΩ τις ειδήσεις της ημέρας.

Η Αστυνομία, συνεχίζει τις δράσεις της για αύξηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας στην Κύπρο και την εμπέδωση μιας ορθής οδικής συνείδησης, τόσο μέσα από τροχονομικούς ελέγχους, όσο και μέσα από προληπτικές δράσεις διαφώτισης του κοινού. Πέρα από αυτό όμως, θα πρέπει ο κάθε ένας από εμάς, να δει τον εαυτό του, να σκεφτεί και να αποφασίσει, αν αξίζει να χάνονται ζωές στην άσφαλτο.