Βουλή: Πρόταση στο Υπουργικό για υπαγωγή ΑΞΙΚ στο Υπ. Παιδείας

Βουλή: Πρόταση στο Υπουργικό για υπαγωγή ΑΞΙΚ στο Υπ. Παιδείας

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Πριν το τέλος Μαρτίου του 2019 θα υποβληθεί πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για υπαγωγή του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), αναφέρθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, την περασμένη Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, κατά τη συζήτηση του θέματος: «Τα προβλήματα και οι προοπτικές στη λειτουργία του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου, η προσφορά του στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και η ανάγκη για περαιτέρω αναβάθμιση του Ινστιτούτου».

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη συνεδρία έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Χρήστο Μαληκκίδη, για την προωθούμενη υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης: Τι απαντά η Cyta στον Οδυσσέα περί συνεχιζόμενων σκανδάλων

Σε στάδιο ολοκλήρωσης

Σύμφωνα με τον κ. Μαληκκίδη, η διαδικασία βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και πριν το τέλος Μαρτίου του 2019 θα υποβληθεί πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ).

Ο κ. Μαληκκίδης ανέφερε επίσης ότι, μετά την κατάθεση της πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο και αφού αυτή εγκριθεί, το ΑΞΙΚ θα υπάγεται από την 1η Ιανουαρίου του 2020 στο ΥΠΠ.

Προστίθεται ότι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Ηλίας Μαρκάτζιης, ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα υποδεχθεί το ΑΞΙΚ και θα προσφέρει την τεχνογνωσία που διαθέτει, ώστε, μαζί με την τεχνογνωσία που ήδη διαθέτει το ΑΞΙΚ, να δημιουργηθεί η απαραίτητη δυναμική για την αναβάθμιση του Ινστιτούτου και την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας.

Υπαγωγή ΑΞΙΚ σε Υπουργείο Παιδείας

Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε επίσης ότι, μετά την έγκριση της πρότασης από το Υπουργικό Συμβούλιο για υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο ΥΠΠ, θα προωθηθούν οι απαραίτητες αιτήσεις και διαδικασίες για πιστοποίηση του Ινστιτούτου από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Οι διαδικασίες της πιστοποίησης θα πραγματοποιηθούν μέσα σε πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου.

Παρά τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι συμμετέχοντες κατά τη συνεδρία, εντούτοις μέσα από τη διασαφήνιση των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν και τις επεξηγήσεις που δόθηκαν, η συνάντηση έκλεισε μέσα σε θετικό και γόνιμο κλίμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η σύγκλιση των απόψεων των εμπλεκομένων και η κοινή πρόθεση για αναβάθμιση του Ινστιτούτου διασφαλίζουν το ευοίωνο μέλλον του ΑΞΙΚ, μέσα από την απόφαση για υπαγωγή του στο ΥΠΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ