Έκαναν... ράλι σε κατοικημένη περιοχή και προσπάθησαν να ξεφύγουν - «Βροχή» οι καταγγελίες

Έκαναν... ράλι σε κατοικημένη περιοχή και προσπάθησαν να ξεφύγουν - «Βροχή» οι καταγγελίες

3,453 καταγγελίες σε μία εβδομάδα - Κάποιοι κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση

Πέντε οδηγούς που υπερέβησαν κατά πολύ το όριο ταχύτητας, εντόπισαν τα μέλη της Αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της  εβδομαδιαίας εκστρατείας της Αστυνομίας για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, καταγγέλθηκαν συνολικά 3,453 οδηγοί για το εν λόγω αδίκημα.

Συγκεκριμένα, χθες γύρω στις 8.15μ.μ., μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, κατά τη διάρκεια εκστρατείας για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, εντόπισαν δύο πρόσωπα 21 και 23 ετών, να κινούνται με ταχύτητα 139ΧΑΩ αντί 50ΧΑΩ.

Διαβάστε επίσης: Παραμένει ακόμα κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Λεμεσού

Οι δύο οδηγοί παρέλειψαν να σταματήσουν στο σήμα των μελών της Αστυνομίας, αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ εντοπίστηκαν και ανακόπηκαν πέντε λεπτά αργότερα. Από έλεγχο που έγινε στα έγγραφα τους, διαπιστώθηκε πως και οι δύο οδηγούσαν χωρίς  πιστοποιητικό καταλληλότητας και με ανασταλείσα άδεια κυκλοφορίας, ενώ και οι δύο οδηγούσαν αλόγιστα και επικίνδυνα και παρέλειψαν να σταματήσουν σε σήμα αστυνομικού με στολή.

Τα δύο πρόσωπα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για την καταχώρηση της υπόθεσης. 

Επίσης, γύρω στις 8.40 χθες βράδυ, μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου, εντόπισαν όχημα να κινείται με ταχύτητα 103ΧΑΩ αντί 65ΧΑΩ στο δρόμο Κάβο Γκρέκο – Αγίας Νάπας. Έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει, ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε χωματόδρομο, όπου και ανακόπηκε στη συνέχεια. Όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός είναι 35χρονος και οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας. Τόσο ο 35χρονος όσο και το όχημά του, οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Εξάλλου, τα ξημερώματα σήμερα στη Λεμεσό, μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, κατά τη διάρκεια εκστρατείας για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων εντόπισαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 18χρονο και 20χρονο, να κινούνται με 174ΧΑΩ αντί 80ΧΑΩ και 112ΧΑΩ αντί 50ΧΑΩ, αντίστοιχα.

Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε στα έγγραφα των δύο οδηγών, διαπιστώθηκε πως ο 18χρονος οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και χωρίς φώτα πορείας στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Για τον 20χρονο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε με τζάμια  εριορισμένης ορατότητας και χωρίς φώτα πορείας στο μπροστινό μέρος.

Οι δύο οδηγοί αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για την καταχώρηση της υπόθεσης. 

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας παγκύπριας εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 11-17 Φεβρουαρίου, 2019, για  οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, καταγγέλθηκαν 3,453 οδηγοί για το εν λόγω αδίκημα.