Στηρίζει ένα καθολικό και λειτουργικό ΓεΣΥ ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος

Στηρίζει ένα καθολικό και λειτουργικό ΓεΣΥ ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος

Ο ΑΣΚ αναφέρει ότι εκπροσωπεί χιλιάδες άτομα με ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ) δηλώνει ότι στηρίζει την εφαρμογή ενός καθολικού, ισότιμου, αλληλέγγυου και λειτουργικού Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) προς όφελος των ασθενών και καλεί τους γιατρούς να συμπορευθούν με τους ασθενείς, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, για να πετύχουν την αποτελεσματική εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου αναφέρει ότι «ως ασθενείς αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο, που επιτελεί ο κάθε γιατρός ξεχωριστά και εκτιμούμε απεριόριστα την προσφορά και τη στήριξη τους προς τους ασθενείς».

Διαβάστε επίσης: Εξωτερικά Ιατρεία Παιδιατρικής Κλινικής Μακάρειο - Θα εργάζονται μέχρι τις 6μμ

Ο ΑΣΚ αναφέρει ότι εκπροσωπεί χιλιάδες άτομα με ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνεργασία του με τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας στα πλαίσια του ΓεΣΥ.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ θα διασφαλίσει την άμεση, σωστή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας ισότιμα προς όλους τους ασθενείς, με θετικό αντίκτυπο τόσο προ τους ασθενείς όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Επίσης, θεωρεί πολύ σημαντικό η κοινωνία και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά καθώς οι επαγγελματίες υγείας να αφουγκραστούν τη φωνή των ασθενών που τους καλεί να δηλώσουν τη στήριξη του στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, όπως έχει σχεδιαστεί και ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή.

Καλεί, τέλος, τις επιστημονικές εταιρείες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για διάλογο, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του ΓεΣΥ, υπέρ των ασθενών και για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της υγείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ