Σχέδιο δράσης με πέντε άξονες από την Κυβέρνηση για τον Καρκίνο

Σχέδιο δράσης με πέντε άξονες από την Κυβέρνηση για τον Καρκίνο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: Δυσάρεστα νέα: Ακόμα 3 θάνατοι από Γρίπη Α' - Μεγαλώνει η τραγική λίστα

Μετά από τη συνεδρία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο, μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας και ανέθεσε στην Εθνική Επιτροπή για τον Καρκίνο να ετοιμάσει σχετικό σχέδιο δράσης σε πέντε βασικούς Άξονες Πρόληψης, που αφορούν στην:

(1) Έγκαιρη διάγνωση - αντιμετώπιση

(2) Επανένταξη

(3) Ανακουφιστική ψυχοκοινωνική στήριξη

(4) Καταγραφή περιστατικών - αρχείο

(5) Έρευνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η Στρατηγική μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ανάπτυξη τέτοιων πολιτικών για την ορθολογική αντιμετώπιση του καρκίνου πάνω σε μια ολιστική βάση, με γνώμονα πάντα τον ασθενή.

Παιδική παχυσαρκία

Η κ. Βασιλείου ανέφερε πως επιπλέον εγκρίθηκαν τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Όπως είπε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εφαρμογή του προγράμματος ‘COSI’ της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, για την επιτήρηση της παιδικής παχυσαρκίας, την υλοποίηση του προγράμματος APPLICATION Εφαρμογή στα κινητά με διατροφικές πληροφορίες και εισηγήσεις προς τα παιδικά κα τους γονείς, την εφαρμογή του προγράμματος ‘Μεσογειακό γεύμα’ στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη των Δημοτικών σχολείων με ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Επίσης, περιλαμβάνει τη συνέχιση και ενίσχυση της προσπάθειας για μείωση στη διαφήμιση τροφίμων προς τα παιδιά, την ενίσχυση του υφιστάμενου προγράμματος της Σχολής Γονέων με τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας και την ενίσχυση και επέκταση από την Προδημοτική μέχρι και τη Μέση Εκπαίδευση, των προγραμμάτων Υγείας.