Απαλλαγή άπορων μαθητών από τα τέλη στις Παγκύπριες Εξετάσεις ζητά η ΠΣΕΜ

Απαλλαγή άπορων μαθητών από τα τέλη στις Παγκύπριες Εξετάσεις ζητά η ΠΣΕΜ

Επιστολή προς το Υπ. Παιδείας

Επιστολή για να μην πληρώσουν τέλη για τις Παγκύπριες Εξετάσεις οι άποροι μαθητές, απέστειλε προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, η ΠΣΕΜ, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Ως ΠΣΕΜ σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να σας ζητήσουμε όπως μεριμνήσετε για να απαλλαγούν από τα τέλη των Παγκύπριων Εξετάσεων οι άποροι μαθητές. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι για τις άπορες οικογένειες να δώσουν 100-125 ευρώ για να μπορούν οι μαθητές να παρακαθίσουν στις εξετάσεις. Η απαλλαγή των άπορων μαθητών από τα τέλη για τις Παγκύπριες Εξετάσεις είναι πάγιο αίτημα του μαθητικού κινήματος. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των μαθητών και πρέπει όλοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι διακηρύξεις για ανάπτυξη πρέπει να βρίσκουν και το ανάλογο αντίκρισμα στις τσέπες των οικογενειών που το έχουν ανάγκη», σημειώνει.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση ΤΕΠΑΚ: Στο μικροσκόπιο των ανακριτών και καθηγητές του Πανεπιστημίου

Τέλος, η ΠΣΕΜ ζητεί από τον Υπουργό Παιδείας να επιληφθεί άμεσα αυτού του ζητήματος καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για υποβολή αιτήσεων για τις Παγκύπριες Εξετάσεις και ήδη οι άποροι μαθητές και οι οικογένειες τους ξεκίνησαν να αγχώνονται για το πώς θα καλύψουν τα έξοδα για τα τέλη των εξετάσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ