Έβαζαν πετρέλαιο για τρακτέρ - Τους βρήκαν όμως και το πλήρωσαν «χρυσάφι»

Έβαζαν πετρέλαιο για τρακτέρ - Τους βρήκαν όμως και το πλήρωσαν «χρυσάφι»

Διενεργήθηκαν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Μεταξύ 21 και 22 Φεβρουαρίου 2019, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, σε συνεργασία με λειτουργούς της Κινητής Μονάδας Ελέγχου του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρύχου και Μελών της Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου.

Ανακοίνωση σήμερα από το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι ελέχθησαν συνολικά 82 οχήματα στην Επαρχία Λευκωσίας και έξι στην Επαρχία Λεμεσού. Διαπιστώθηκε ότι, πέντε από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Μετά από γραπτό αίτημα των εμπλεκομένων, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό, των πέντε υποθέσεων (3 στη Λευκωσία και 2 στη Λεμεσό), με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης.

Με την είσπραξη του συνολικού ποσού των € 5,000 τα πέντε οχήματα που κατασχέθηκαν, επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Τονίζεται ότι, το Τμήμα Τελωνείων θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ