Σε εφαρμογή του ΓεΣΥ καλούν οι παραπληγικοί ζητώντας την συμπόρευση όλων

Σε εφαρμογή του ΓεΣΥ καλούν οι παραπληγικοί ζητώντας την συμπόρευση όλων

Η Οργάνωση Παραπληγικών ζητά άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου ζητάει την χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή του ΓεΣΥ και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν την απαιτούμενη διάθεση συνεργασίας και ειλικρίνειας.

Διαβάστε επίσης: Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Υπέρ του ΓεΣΥ αλλά θα διαβουλευτεί για τις ανησυχίες του
 
«Για την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ χρειάζεται να συμπορευθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, αρμόδιες υπηρεσίες, επαγγελματίες υγείας, παρόχοι υπηρεσιών υγείας, επαγγελματίες στον τομέα φαρμάκων και ασθενείς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Διαβάστε όλε τις ειδήσεις τς ημέρας

Οι ασθενείς από τη δική τους πλευρά, προστίθεται, «αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελούν οι επαγγελματίες υγείας και το δικαίωμα τους για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας».
 
«Η εφαρμογή του ΓεΣΥ θα διασφαλίσει την άμεση, σωστή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας ισότιμα στους ασθενείς, με ευρύτερο κοινωνικό όφελος. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο ο κάθε επαγγελματίας να αφουγκραστεί τη φωνή του ασθενή που τον καλεί να δηλώσει τη στήριξη του στην εφαρμογή του ΓεΣΥ όπως έχει σχεδιαστεί και ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή», σημειώνεται.
 
«Αναμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους, αρμόδιες υπηρεσίες, επαγγελματίες στον τομέα και ΟΑΥ την απαιτούμενη διάθεση συνεργασίας με ειλικρίνεια για να προσφέρουμε στη χώρα τις καλύτερες συνθήκες για εξυπηρέτηση του δικαιώματος της υγείας. Είναι η στιγμή που θα μετρηθεί η υπευθυνότητα μας απέναντι στην κοινωνία και τον κύπριο πολίτη, ειδικά σε αυτούς που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες», προστίθεται.
 
Η οργάνωση ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «για την αποφασιστικότητα του να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ και τη διάθεση του για δράσεις στήριξης όπου χρειάζεται με στόχο την επιτυχία του. Επίσης προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας που η στήριξη της στην προσπάθεια και στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας είναι ιδιαίτερα σημαντική».

 
Πηγή: ΚΥΠΕ