Θέλει το ΓεΣΥ ο Αντικαρκινικός

Θέλει το ΓεΣΥ ο Αντικαρκινικός

Τι λέει η ανακοίνωση του Αντικαρκινικού

Σε ανακοίνωσή του, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου αναφέρει ότι είναι από τους πρώτους συνδέσμους ασθενών που ιδρύθηκαν στη χώρα μας με σκοπό την παροχή δωρεάν υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο. «Οι ίδιες αξίες που μας χαρακτήριζαν τότε, μας διέπουν και σήμερα και, υπό αυτό το σκεπτικό, διεκδικούμε την καθολική και ποιοτική εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Διαβάστε επίσης: Σε εφαρμογή του ΓεΣΥ καλούν οι παραπληγικοί ζητώντας την συμπόρευση όλων
 
Είναι επιτακτικό όλοι οι πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όποιες υπηρεσίες υγείας έχουν ανάγκη, αναφέρει ανακοίνωση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου που δηλώνει ότι διεκδικεί την καθολική και ποιοτική εφαρμογή του ΓΕΣΥ σημειώνοντας ότι οι αξίες που οδήγησαν στην ίδρυση του Συνδέσμου, για παροχή δωρεάν υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο, τους διέπουν και σήμερα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
 «Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τις ενέργειες και δράσεις της Πολιτείας και των υπόλοιπων συμβαλλόμενων φορέων που στόχο έχουν την καθολική εφαρμογή του ΓΕΣΥ». Στην ανακοίνωση ο Σύνδεσμος χαιρετίζει επίσης τη στάση της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου υπέρ του ΓΕΣΥ και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της ιατρικής κοινότητας, με σύνεση και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον να συνεργαστούν εποικοδομητικά με τις αρμόδιες αρχές στην προσπάθεια για εφαρμογή του.
 
«Η προσφορά των γιατρών και των άλλων επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας είναι πολύτιμη και δεν θα πρέπει να απουσιάζουν από το ανθρωποκεντρικό αυτό εγχείρημα της Κυπριακής Πολιτείας το οποίο θα διέπει την υγεία του κάθε συμπολίτη μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Αντικαρκινικού.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ