Η Κύπρος θα διεκδικήσει την έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας

Η Κύπρος θα διεκδικήσει την έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας

Τι ανέφερε η Κλέλια Βασιλείου για το θέμα

Η απόφαση της Κυβέρνησης για διεκδίκηση από την Κύπρο της έδρας της υπό σύσταση Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (European Labour Authority / ELA), ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: Ενδιαφέρεστε για αστυνομικοί ή πυροσβέστες - 295 θέσεις ζητούν κάτοχο

Δηλώσεις Κλέλιας Βασιλείου

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, δεδομένων των παραδοσιακά άριστων εργασιακών σχέσεων που διατηρεί, όπως επίσης και του διαχρονικού ενδιαφέροντος τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε πολυμερές επίπεδο και διεθνώς για τα εργασιακά θέματα, σχεδιάζει να υποβάλει επίσημη υποψηφιότητα για φιλοξενία της έδρας της Αρχής Εργασίας στη Λευκωσία», ανέφερε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός πως η Κύπρος, δεκαπέντε χρόνια μετά την ένταξή της στην Ένωση, είναι ένα από τα μοναδικά κράτη μέλη που δε φιλοξενεί ακόμη, στο έδαφός της, κάποιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό, Αρχή ή Υπηρεσία.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Συμπλήρωσε ότι για τη διεκδίκηση της έδρας είναι απαραίτητο, στα πρότυπα του τι προσφέρουν άλλα κράτη μέλη, να διατεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία δωρεάν το κτήριο, καθώς και φορολογικά οφέλη για τους υπαλλήλους που θα εργοδοτηθούν στην Αρχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ