Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Μούγιαρη

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Μούγιαρη

«Η ανθρωπιά, η προσφορά, ο πατριωτισμός του αποτελούν πρότυπο για τον καθένα από εμάς»

Την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τις μακροχρόνιες υπηρεσίες του Νίκου Μούγιαρη στον αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου και την ανεκτίμητη προσφορά του στην ομογένεια, εξέφρασε ο Pρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε μήνυμά του που αναγνώστηκε από τον Mόνιμο Aντιπρόσωπο της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, σε εκδήλωση μνήμης που διοργανώθηκε για τον εκλιπόντα απόδημο Κύπριο. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αμερικής, του οποίου ο αείμνηστος Νίκος Μούγιαρης ήταν ιδρυτικό μέλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Η μεγαλύτερη μετά θάνατον τιμή για κάθε άνθρωπο είναι να τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης και εκτίμησης για το έργο που επιτέλεσε εν ζωή. Αναντίλεκτα, ο αείμνηστος Νίκος Μούγιαρης μέσα από την πορεία της ζωής, την οποία συνειδητά επέλεξε να ακολουθήσει, δικαίως κέρδισε την καθολική εκτίμηση, την αναγνώριση και τον σεβασμό όχι μόνο όλων εμάς των συμπατριωτών του, αλλά και του μεγάλου κύκλου της Αμερικανικής κοινότητας με τον οποίο συναναστρεφόταν», αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι το ήθος, η σοβαρότητα και η επιμονή του Νίκου Μούγιαρη, σε συνάρτηση με τις δεξιότητες και τις ικανότητες που διέθετε, καθόρισαν την υποδειγματική και γεμάτη επιτεύγματα επαγγελματική σταδιοδρομία του, επιτρέποντας του να πραγματοποιήσει το δικό του όνειρο: κατέφθασε στα 19 του χρόνια στην Αμερική με ελάχιστα χρήματα καταφέρνοντας να σπουδάσει χημεία και στη συνέχεια να ιδρύσει την εταιρεία MANA Products, η οποία εργοδοτεί πέραν των 1.000 υπαλλήλων και προμηθεύει με καλλυντικά τους μεγαλύτερους οίκους στον κόσμο.

Πρόσθεσε ότι ο εκλιπών έχοντας έντονη τη συναίσθηση του ιδιαίτερου καθήκοντος προς την πατρίδα, η επιτυχημένη αυτή επαγγελματική του σταδιοδρομία δεν ήταν ποτέ για αυτόν αρκετή.

«Θέτοντας εαυτόν στην υπηρεσία της Κύπρου αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού, εργάστηκε ακούραστα και με επιμονή για την προώθηση της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κυπριακού λαού αλλά και την ορθή προβολή των δίκαιων εθνικών μας αιτημάτων. Την ίδια στιγμή, στάθηκε πρωτοπόρος και ποικιλότροπα σταθερός υποστηρικτής των οργανώσεων της ομογένειας στις ΗΠΑ και παγκόσμια. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρυτής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και στέλεχος πολλών οργανώσεων της ομογένειας», επεσήμανε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που ανέπτυξε ο Νίκος Μούγιαρης, διακρινόμενος πάντοτε από σεμνότητα και ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο και εξέφρασε εκ μέρους της πολιτείας την την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού.

«Η ανθρωπιά, η προσφορά, ο πατριωτισμός του αποτελούν πρότυπο για τον καθένα από εμάς», κατέληξε.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε επίσης μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.