Υπ. Δικαιοσύνης: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει το έργο του κάθε αστυνομικού

Υπ. Δικαιοσύνης: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει το έργο του κάθε αστυνομικού

Τι δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου

Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει το έργο του κάθε αστυνομικού, στη δύσκολη και πολλές φορές επικίνδυνη καθημερινή του αποστολή να διαφυλάξει την τάξη και να προστατεύσει τα δικαιώματα του κάθε μέλους της κοινωνίας, τονίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος διαμηνύει ότι η προσφορά της Αστυνομίας δεν είναι ούτε πρόσκαιρη, αλλά ούτε και πρόσφατη.

Σε μήνυμά του, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους Πεσόντες Αστυνομικούς, ο κ. Νικολάου αναφέρει πως η προσφορά της Αστυνομίας είναι διαχρονική, η οποία αναγνωρίζεται από την Κυβέρνηση, για να προσθέσει ότι «το Υπουργείο έχει προωθήσει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο που αναγνωρίζει την επιβράβευση όλων των αστυνομικών για πράξεις επ’ ανδραγαθία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Διαβάστε επίσης: 2.815 ακίνητα διαθέτει ο Συνεργατισμός, επιπλέον από αυτά που πήρε η Ελληνική

Συμπληρώνει ότι «προς το σκοπό αυτό, περιέλαβε στην προτεινόμενη νομοθεσία και τους ειδικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να επιβραβεύονται σε μια τέτοια περίπτωση, ανάλογα με το μέγεθος και τις επιπτώσεις της πράξης ανδραγαθίας που έχουν εκτελέσει και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους, είτε με τον διορισμό τους στην Αστυνομία στον βαθμό του Αστυφύλακα ή και με προαγωγή τους στον βαθμό του Λοχία».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «ειδικοί ή τακτικοί  ειδικοί  αστυνομικοί, οι Αστυφύλακες και οι Λοχίες, οι οποίοι έπεσαν υπέρ πατρίδος ή έχασαν την ζωή τους ή αγνοούνται από πράξεις ανδραγαθίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, η οποία τελέστηκε κατά την περίοδο των αναταραχών του 1963 ή κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής ή προασπιζόμενοι την Δημοκρατία κατά την περίοδο του πραξικοπήματος και οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα επιβραβευθεί με διορισμό, θα μπορούν να επιβραβευθούν στον βαθμό του Αστυφύλακα ή και προαγωγή στο βαθμό του λοχία».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι «με τα μέλη που έπεσαν υπέρ της πατρίδος και έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, επιβράβευση θα παραχωρείται και στα μέλη, η τύχη των οποίων αγνοείται ακόμη μέχρι και σήμερα».

Καταληκτικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «σήμερα, τιμούμε όλους τους Αστυνομικούς μας, που πιστοί στον όρκο τους, σε καιρούς τραγικούς για τον τόπο, αλλά και σε καιρούς ειρήνης, έδωσαν το αίμα τους για χάριν του καθήκοντος», για να προσθέσει ότι «οι ευγενικές τους μορφές θα είναι πάντοτε παρούσες στη μνήμη και στην καρδιά μας, ως φάροι φωτεινοί και παραδείγματα μίμησης στην προσπάθεια επίτευξης των εθνικών και κοινωνικών μας οραματισμών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ