Ζέτα: Η θέση της γυναίκας στην Κύπρο έχει βελτιωθεί σημαντικά όμως έχουμε ακόμη δρόμο

Ζέτα: Η θέση της γυναίκας στην Κύπρο έχει βελτιωθεί σημαντικά όμως έχουμε ακόμη δρόμο

Η θέση της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αναφέρει σε μήνυμά της για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Οπως τονίζει, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινω­νικών Ασφαλίσεων, έχοντας ως πάγια πολιτική τη στήριξη και ενθάρρυνση της γυναικείας απασχόλησης συνεχίζει την προώθηση στοχευμένων μέτρων και προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών ως μία από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ως θέμα ισονομίας και δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 27χρονος που τραυματίστηκε σε δυστύχημα στις Βάσεις Δεκέλειας

"Η θέση της  γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια τόσο λόγω των γενικότερων κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων όσο και λόγω της μαχητικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της, ατομικά και συλλογικά, αποδεικνύοντας ότι συμβάλλει ισότιμα στην ώθηση της κυπριακής οικονομίας", αναφέρει η Υπουργός.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι το Υπουργείο μέσα από τα νομοθετικά μέτρα που εφαρμόζει θα συνεχίσει να στηρίζει και να προστατεύει τη γυναίκα σε θέματα ισότητας στην απασχόληση και κατάρτιση, ίσης αμοιβής για ίση εργασία, βίας στο χώρο εργασίας, στη βελτίωση του συνδυασμού επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και στη γεφύρωση του χάσματος στην απασχόληση, ανεργία και αμοιβή.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Εξάλλου, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, στο μήνυμα της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρεται στις πρωτοπόρες γυναίκες που τόλμησαν κάτω από δύσκολες και αντίξοες κοινωνικές συνθήκες, σε δύσκολα χρόνια να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Η κ. Αντωνίου υπογραμμίζει ότι το σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής, θα πρέπει να είναι η πυξίδα και ο οδηγός μας γιατί ακόμη και σήμερα οι γυναίκες συνεχίζουν να υπόκεινται σε διακρίσεις που συνδέονται με το φύλο τους και να διεκδικούν οικονομική ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Καλεί όλες τις γυναίκες σε όποιο μετερίζι και αν βρίσκονται, να διεκδικούν με δυναμισμό τα δικαιώματά τους, τα οποία είναι πλέον νομοθετικά κατοχυρωμένα.

Ως Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, η κ. Αντωνίου διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο τον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία για όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχουν ανισότητες και διακρίσεις λόγω φύλου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ