Άδειες κυκλοφορίας - Λήγει η προθεσμία, έρχονται οι καταγγελίες

Άδειες κυκλοφορίας - Λήγει η προθεσμία, έρχονται οι καταγγελίες

Άδειες κυκλοφορίας

Αρχίζει καταγγελίες η Τροχαία - Ενδιαφέροντα στοιχεία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τρέξτε να ανανεώσετε τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων σας. Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έδωσε τη σχετική προθεσμία και από αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 η Τροχαία θα καραδοκεί για να καταγγέλλει.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Το εξώδικο πρόστιμο αγγίζει τα 85 ευρώ ενώ: Εάν εντός 15 ημερών δεν καταβληθεί αυξάνεται ενάμισι φορά και εάν ούτε τότε καταβληθεί, εντός 15 ημερών (εάν δεν το πληρώσουν) οι παραβάτες παραπέμπονται στο Δικαστήριο. Σε αυτή την περίπτωση η ποινή που θα επιβληθεί θα κριθεί από άλλα... δεδομένα. Σημειώνεται ότι μαζί με το πρόστιμο ο κάθε παραβάτης επιβαρύνεται με έξτρα τέλος 10% επί του συνολικού ποσού της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός του.

Σημειώνεται ότι χωρίς άδεια κυκλοφορίας αλλά νόμιμα, αφού αυτό εδράζεται στο νόμο, κυκλοφορούν 49.347 οχήματα διαφόρων κατηγοριών. Δηλαδή, τα αναπηρικά, τα κυβερνητικά οχήματα (σ.σ. Υπουργείων και άλλα), τα ασθενοφόρα, οι καρότσες κ.α.

Πόσοι ανανέωσαν - Τά έσοδα του κράτους

Από τον Ιανουάριο, μέχρι την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019 ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων τους 578.000 κάτοχοι. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 83.16% των αυτοκινήτων που είχαν άδεια κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 και ανέρχονται στα 695.000. Αυτούς τους δυο μήνες το κράτος είχε έσοδα από τις άδειες κυκλοφορίας 69.3 εκατομμύρια ευρώ.

adeies kyklophorias

Χρησιμοποιούν πολύ το Διαδίκτυο

Με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι η πλειοψηφία των Κυπρίων οδηγών και κατόχων αυτοκινήτων προχώρησαν στην ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων τους, μέσω Διαδικτύου. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας της JCC ανανέωσε τις άδειες κυκλοφορίας ποσοστό 94.22%.

Διαβάστε επίσης: Καζίνο Λεμεσού: Κρουπιέρης «πείραζε» την ρουλέτα για να κερδίζει ο φίλος του-Πως την πάτησε τελικά

Ικανοποίηση στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών για την κινητικότητα των τελευταίων ημερών. Ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Πέτρος Ξενοφώντος μιλώντας στο Newsbomb δήλωσε ότι το κοινό επιλέγει τη μέθοδο του Διαδικτύου για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

«Αυτό» ανέφερε ο κ. Ξενοφώντος, «μάς αρέσει ως Τμήμα αφού η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι κάτι που προωθούμε». Αναφορικά με την ροή των ανανεώσεων ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε ότι αριθμητικά οι ανανεώσεις κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή ήταν στα επίπεδα που μας συνήθισαν οι ενδιαφερόμενοι κάθε χρόνο. Ο κ. Ξενοφώντος κάλεσε το κοινό να ανανεώσει τις άδειες κυκλοφορίας ώστε να μην έχει προβλήματα με το νόμο.