Διαδήλωση από μαθητές & νέους της Κύπρου έξω από Βουλή για την προστασία του Περιβάλλοντος

Διαδήλωση από μαθητές & νέους της Κύπρου έξω από Βουλή για την προστασία του Περιβάλλοντος

Η διαδήλωση θα είναι ειρηνική, μη βίαιη και μη κομματική

Οι μαθητές και η νεολαία της Κύπρου θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση αύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου έξω από την Βουλή Αντιπροσώπων για την προστασία περιβάλλοντος. Παρόμοιες ειρηνικές διαδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες 40 χώρες.

Διαβάστε επίσης: ΜΜΑΔίτης προστάτευε γυναίκα, αλλά της «έκανε επίσκεψη» - Ποιος τον κατήγγειλε

Σύμφωνα με ανακοίνωση η διαδήλωση έχει ως απώτερο σκοπό να δείξει στους Κύπριους Βουλευτές ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον ένα βαρυσήμαντο ζήτημα και η επείγουσα πρόληψή του είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα προς την επιβίωση της ανθρωπότητας και του πλανήτη Γη.

Συγκεκριμένα μέσα από αυτή την διαδήλωση απαιτούν:

  1. Η κυβέρνηση να ευθυγραμμίσει τους στόχους και τις πολιτικές της για να πετύχει τις αναγκαίες μειώσεις αερίων του θερμοκηπίου ώστε να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1.5°C,
  2. Η κυβέρνηση να αφιερώσει τους απαραίτητους πόρους για να πετύχει τους παραπάνω στόχους,
  3. Να ενισχυθεί η θέση που κατέχει η κλιματική κρίση ως θεματική στο αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων σε όλες τις Βαθμίδες του δημοσίου σχολείου αλλά να εγκαινιάσουν και σχετικά βιωματικά εργαστήρια,
  4. Η κυβέρνηση και οι εθνικοί φορείς λήψης αποφάσεων να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση για την εξάλειψη της ρύπανσης από πλαστικά και για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος.
  5. Η δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής να γίνεται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη.

Επίσης, αναφέρουν «Είμαστε ένα σώμα νέων, ανεξαρτήτως πολιτικού πιστεύω, που διαδηλώνει για την προστασία του περιβάλλοντος».

Είμαστε ένα σώμα νέων, ανεξαρτήτως πολιτικού πιστεύω, που διαδηλώνει για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η διαδήλωση αυτή θα είναι ειρηνική, μη βίαιη και μη κομματική.

Καλούμε όλους όσους συμμερίζονται την άποψή για την υπερθέρμανση του πλανήτη και κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη για άμεση δράση, να έρθουν μαζί μας στις 15 Μαρτίου, 2019 για να ακουστεί η φωνή μας, η φωνή της κυπριακής νεολαίας!!

Ενωθείτε μαζί μας για να βοηθήσετε στη διάσωση του πλανήτη μας! Ενωθείτε μαζί μας για να απαιτήσουμε αλλαγή! Ενωθείτε μαζί μας αν νοιάζεστε για το μέλλον του πλανήτη μας!