Καταγγελία: Δεν απαντούν τα τηλέφωνα για επιδόματα και συντάξεις

Καταγγελία: Δεν απαντούν τα τηλέφωνα για επιδόματα και συντάξεις

Τι καταγγέλλει η ΕΚΥΣΥ

Τα έντονα παράπονα ηλικιωμένων που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Υπηρεσίες Επιδομάτων Πρόνοιας για να πληροφορηθούν για την εξέλιξη της πορείας εξέτασης των αιτήσεων τους ή για να πληροφορηθούν ακόμα για το ύψος της χορηγίας (μικρή επιταγή) που δικαιούνται ύστερα από τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν, μετέφερε η ΕΚΥΣΥ με επιστολή της ημ.8/3/2019 προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Διαβάστε επίσης: Και τώρα παρανομήστε αν σας παίρνει - €300 το κινητό, €300 η ζώνη, €200 η παράνομη στάθμευση

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης αναφέρει επίσης στην επιστολή του πως υπάρχουν ερωτηματικά στο κατά πόσον έχει εφαρμοστεί ορθά η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά το ύψος της χορηγίας που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, ύστερα από τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως καταγγέλλει στην επιστολή, τα δύο τηλέφωνα που υπήρχαν για την εξυπηρέτηση του κοινού δεν απαντούν ποτέ αφού ούτε και η ΕΚΥΣΥ μπόρεσε να επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα για να βοηθήσει ηλικιωμένους οι οποίοι θέλουν είτε να γνωρίζουν την εξέλιξη της πορείας εξέτασης των αιτήσεων τους είτε να ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με επιστολές που στέλνει το αρμόδιο τμήμα. «Ενώ κάποιοι συνταξιούχοι υποβάλλουν αίτηση για την μικρή επιταγή, τους απαντούν ότι απορρίπτεται η αίτηση για Ε.Ε.Ε. λόγω των καταθέσεων. Η απάντηση όπως σας ξαναυποδείξαμε και γνωρίζετε είναι λανθασμένη διότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι με την αίτηση τους ζητούν να ενταχθούν στο Σχέδιο των Συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα και όχι στο Ε.Ε.Ε», αναφέρει η ΕΚΥΣΥ στη επιστολή της.

Η Οργάνωση ζητά από την Υπουργό να επιληφθεί άμεσα του προβλήματος και να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επίλυσή του.

«Το τηλέφωνο Τηλεξυπηρέτησης της δημόσιας υπηρεσίας -1434 δεν εξυπηρετεί τους πολίτες γιατί τους αναφέρει ότι θα δοθεί απάντηση στο αίτημά τους σε διάστημα δύο εργάσιμων ημερών, κάτι όμως που δεν τηρείται. Ταυτόχρονα, χαμηλοσυνταξιούχοι περιμένουν σχεδόν ένα χρόνο γραπτή απάντηση για να ενημερωθούν για τον λόγο που δεν έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις τους», αναφέρεται στην επιστολή.

Τέλος, η ΕΚΥΣΥ ζητά συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας για συζήτηση των ζητημάτων που απασχολούν τους συνταξιούχου και της επιστολής που της απέστειλε από τις 28/11/2018