Άλλαξε γνώμη ο Ακιντζί: Δεν θα παραστεί στην δικοινοτική αθλητική εκδήλωση στην Πύλα

Άλλαξε γνώμη ο Ακιντζί: Δεν θα παραστεί στην δικοινοτική αθλητική εκδήλωση στην Πύλα

Επιβεβαίωσε την απουσία του ο Ακιντζί

Όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο το ΚΥΠΕ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν θα παραστεί τελικά στη δικοινοτική αθλητική εκδήλωση .«Ημέρα Φιλικού Ποδοσφαίρου», που θα πραγματοποιηθεί στην Πύλα.

Πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ελληνοκυπριακής Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου και της τουρκοκυπριακής Magusa που διοργανώνουν ο διεθνής οργανισμός Peace and Sport (Ειρήνη και Άθλημα) και το Stelios Philanthropic Foundation με την στήριξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Διαβάστε επίσης: Μετάνιωσε ο Ακιντζί - Μόνο αν γίνει στη νεκρή ζώνη θα πάει στον φιλικό αγώνα

Στην εκδήλωση, όπως έχει ανακοινωθεί θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενώ αναμενόταν να παραστεί και ο κ. Ακιντζί.

Το παρών του θα δώσει επίσης ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Peace and Sport Joel Bouzou και ο Αντιπρόεδρος του Didier Drogba, καθώς και ο Στέλιος Χατζηιωάννου.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Eleven Campaign θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της παγκόσμιας ψηφιακής εκστρατείας #WhiteCard, της οποίας ηγείται η Laurence Fischer, υπέρμαχος της ειρήνης και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Χθες, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού σε γραπτή ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι αν ο αγώνας πραγματοποιηθεί στη νεκρή ζώνη, ο κ. Ακιντζί ήταν έτοιμος να παραστεί αλλά αν ο αγώνας γίνει σε περιοχή υπό τον έλεγχο της κατά τον ίδιο Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, τότε δεν θα παραστεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ