Δήλωση Μπουρτζιού για τις επικρίσεις εναντίον Ακιντζί για τον χθεσινό αγώνα

Δήλωση Μπουρτζιού για τις επικρίσεις εναντίον Ακιντζί για τον χθεσινό αγώνα

Τι αναφέρει ο Μπαρίς Μπουρτζιού

Για πολιτική εκμετάλλευση και διαστρέβλωση των εξηγήσεων που έδωσε χθες ο Μουσταφά Ακιντζί για τους λόγους για τους οποίους δεν παρέστη στον δικοινοτικό ποδοσφαιρικό αγώνα, κάνει λόγο σήμερα σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπός του, Μπαρίς Μπουρτζιού, ο οποίος επέκρινε τον «βουλευτή» του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου για σχόλιά του εναντίον του Τ/κ ηγέτη.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα τέκνου: Έτοιμες οι αιτήσεις - Σημαντική αλλαγή (Όλες οι πληροφορίες)

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει στη γραπτή του δήλωση πως η αναφορά του κ. Χασίπογλου πως ο κ. Ακιντζί έπρεπε να πάει στον αγώνα, όπως πάει εδώ και πέντε χρόνια στις συνομιλίες στη νεκρή ζώνη χωρίς σημαία (στο αυτοκίνητο) και όπως συμμετέχουν οι δύο ηγέτες σε εκδηλώσεις στην άλλη πλευρά, είναι ατυχής και αστήριχτη. Είναι εμφανές, συνέχισε ο κ. Μπουρτζιού, ότι ο κ. Χασίπογλου που είναι εκπρόσωπος του κόμματός του για το Κυπριακό και συμμετείχε παλιότερα στη διαπραγματευτική ομάδα, λέει ψέματα για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, ο Τ/κ ηγέτης πηγαίνει στο Λήδρα Πάλλας, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, στην οικία της κ. Σπέχαρ και στην περιοχή της Πύλας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με το δικό του όχημα (επίσημο) και τη διακριτική σημαία. Και οι δύο ηγέτες, πρόσθεσε, σε αμοιβαίες συναντήσεις στο «βορρά» ή στο «νότο» πηγαίνουν με τα πολιτικά τους οχήματα και σε ίσο καθεστώς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Επανέλαβε ότι ο χθεσινός αγώνας έγινε σε στάδιο στις ελεύθερες περιοχές και δεν προβλεπόταν δεύτερος αγώνας στον «βορρά» και υποστήριξε ότι δεν τηρήθηκε η αρχή της ισότητας σε αυτή την εκδήλωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ