Απάτη με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο – Τι λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Απάτη με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο – Τι λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Ποιες συστάσεις κάνει ο Συνδέσμος Καταναλωτών

Σε συστάσεις προς το καταναλωτικό κοινό σχετικά με εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, προβαίνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών με αφορμή καταγγελία που δέχθηκε για παραπλανητική ένδειξη χιλιομέτρων σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πολυτελείας.

Διαβάστε επίσης: Στο κελί γυναίκα λοχίας της Αστυνομίας - Τι έγινε

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πολυτελείας το οποίο έφερε ένδειξη κατά την τελευταία συντήρησή του, service, με 82 656 μίλια, δηλαδή 133 000 χιλιόμετρα, κατά την πρώτη εγγραφή του στην Κύπρο από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έφερε ένδειξη 59 700 χιλιόμετρα.

Ο Σύνδεσμος συμβουλεύει όπως:

Πριν την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου οι καταναλωτές να ζητούν πάντοτε γραπτώς το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου ώστε να γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου που σκοπεύουν να αγοράσουν.

Να ζητείται πάντοτε και πάλι γραπτώς, από έμπειρο και εξειδικευμένο μηχανικό, πιστοποίηση της μηχανικής και ηλεκτρικής κατάστασης του αυτοκινήτου, όπως επίσης και τυχόν εμπλοκής του σε ατύχημα, ενώ η επίσημη αντιπροσωπεία μπορεί να συμβουλεύσει για το ιστορικό του αυτοκινήτου.

Ειδικά για μεταχειρισμένα από την αγγλική αγορά, ο Σύνδεσμος συστήνει την λήψη των αριθμών εγγραφής και την αναζήτηση μέσω των αριθμών αυτών στο διαδίκτυο για λήψη βασικών πληροφοριών του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Τέλος ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, εκτιμά ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την καταγραφή της ένδειξης χιλιομέτρων κατά την εκφόρτωσή τους στο λιμάνι, ώστε να μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί κατά πόσο η αλλοίωση της ένδειξης των χιλιομέτρων έγινε στη χώρα εξαγωγής ή μετά την εισαγωγή τους στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ