Τρέξτε να προλάβετε: Πόσες αιτήσεις έγιναν για πρόσληψη στην Αστυνομία

Τρέξτε να προλάβετε: Πόσες αιτήσεις έγιναν για πρόσληψη στην Αστυνομία

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 22 Απριλίου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τρέξτε να προλάβετε. Η πρώτη εβδομάδα υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική έκλεισε και ήδη μέχρι την Τρίτη 02 Απριλίου το απόγευμα υπέβαλαν αίτηση 125 υποψήφιοι για πρόσληψη στην Αστυνομία και 18 υποψήφιοι για ειδικοί αστυνομικοί.

Τα νούμερα θεωρούνται ικανοποιητικά εάν θεωρηθεί ότι στη μια εβδομάδα που διανύσαμε μεσολάβησε η επέτειος της 1ης Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Οι αιτήσεις, υποβάλλονται από τις 7π.μ. της Τρίτης 26 Μαρτίου, μέχρι και τις 3μ.μ. της Δευτέρας 22 Απριλίου 2019. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ανέρχεται στα €45 και θα καταβάλλεται μέσω του συστήματος αποδοχής πληρωμών της JCC. Όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέση και για τις δυο διαδικασίες, (η διαδικασία πρόσληψης για τις θέσεις Ειδικών Αστυνομικών είναι διαφορετική από τη διαδικασία πρόσληψης Αστυνομικών/ Πυροσβεστών) θα πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστές αιτήσεις, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο για κάθε αίτηση.

Οι κενές θέσεις αφορούν ανώτερους αξιωματικούς, αξιωματικούς, λοχίες, αστυφύλακες, τακτικούς ειδικούς αστυφύλακες, ειδικούς αστυφύλακες και εξειδικευμένα μέλη.

Διαβάστε επίσης: Θέλετε να γίνετε αστυνομικός ή πυροσβέστης; Tρέξτε να προλάβετε

Σημειώνεται ότι προκηρύσσονται θέσεις για πρόσληψη εξειδικευμένων μελών ώστε να καλυφθούν ανάγκες σε διάφορα Τμήματα (Τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, πιλότοι για την Αεροπορική πτέρυγα, πλοίαρχοι για τη Ναυτική Αστυνομία).

ImageHandler


Η Πυροσβεστική

Οι 56 θέσεις που αφορούν στην Πυροσβεστική θα καλύψουν και τις ανάγκες του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στο Βασιλικό. Ωστόσο, όλα αυτά είναι υπό την αίρεση της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής.