Αρχίζει νέο ντέρμπι... με την κάρτα φιλάθλου - Οι εξελίξεις

Αρχίζει νέο ντέρμπι... με την κάρτα φιλάθλου - Οι εξελίξεις

Η συνάντηση Ιωνά - ΚΟΠ, η παρέμβαση της ΕΔΕΚ και οι δηλώσεις Ανδρέα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η κάρτα φιλάθλου ξανά στο προσκήνιο. Την ώρα που σχεδόν όλα τα αθλήματα στα οποία εφαρμόζεται το μέτρο βρίσκονται στην κορύφωσή τους με τους αγώνες της τελικής φάσης, το ζήτημα απασχολεί εκ νέου τα κόμματα αλλά και την πολιτική ηγεσία ενόψει της νέας σεζόν. Το θέμα θα απασχολήσει μάλλον μετά το Πάσχα και την Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Τα είπαν Ιωνάς - Κούμας


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την ηγεσία της ΚΟΠ και συζήτησαν το θέμα της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου αξιολογώντας τα υφιστάμενα δεδομένα στη βάση του … πειράματος της φετινής χρονιάς.Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν θα εκδίδεται δικαστικό ένταλμα για την πρόσβαση της Αστυνομίας στο μητρώο των ομάδων. Η νέα συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών ορίστηκε να γίνει εντός δυο εβδομάδων. Στο πλάνο του ο Υπουργός έχει και συνάντηση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

karta filathlou 1 6

Ζητά αναστολή η ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ «ταρακούνησε» προχθές Τρίτη «τα νερά» αφού μέσω ανακοίνωσης τάσσεται υπέρ της αναστολής του μέτρου της κάρτας φιλάθλου και την παράλληλη επαναξιολόγηση του θεσμού.


Το Κίνημα εξάλλου θεωρεί ότι ο χρόνος αναστολής του μέτρου πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής των αγωνιστικών χώρων για να υπάρξει η ορθή προετοιμασία για την εφαρμογή του μέτρου.

Ταυτόχρονα, η ΕΔΕΚ θέτει τα σωματεία υπό των ευθυνών τους ζητώντας άμεσα να απομονώσουν και να διώξουν από τα γήπεδα τα ταραχοποιά στοιχεία.

Σύντομα επαφή

Όπως πληροφορούμαστε, η ΕΔΕΚ θα επιδιώξει το συντομότερο επαφές τόσο με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου όσο και με τον ΚΟΑ στη βάση των όσων αναφέρει στην επιστολή της.

Θέλει κατάργηση το ΕΛΑΜ

Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Νοέμβριο το ΕΛΑΜ μέσω πρότασης νόμου ζήτησε την κατάργηση της κάρτας φιλάθλου.Σύμφωνα με την πρόταση του ΕΛΑΜ, «ο αθλητισμός και τα σωματεία δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τα άδεια γήπεδα».

«Εφαρμόζουμε το νόμο»

Στο «Νewsbomb» μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την επιστολή της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι «αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι εμείς εφαρμόζουμε τη νομοθεσία. Τα πάντα εξαρτούνται από τη Βουλή. Εάν για οποιονδήποτε λόγο η Βουλή ή ο Υπουργός αποφασίσουν διαφορετικά εμείς θα το εφαρμόσουμε».

mixailides

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ΚΟΑ ταυτίστηκε με το όλο ζήτημα λόγω της καμπάνιας που έγινε από τον προκάτοχό του Κλεάνθη Γεωργιάδη, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι «ναι, ο προκάτοχός μου προέβη σε καμπάνια για την κάρτα, αλλά τόσο το τότε Συμβούλιο, όσο και το νυν εφαρμόζουμε μια νομοθεσία». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΟΑ «ζητήσαμε να μας προμηθεύσουν στοιχεία για το πως επηρέασε η κάρτα την ροή των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά ακόμα δεν τα λάβαμε».

Ποιοι θέλουν κατάργηση

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή η μοναδική ομάδα που μέσω επιστολής της ζήτησε κατάργηση του μέτρου είναι η ΑΕΛ καμιά άλλη».