Το κακό παράγινε: Καθημερινές καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων - Τι λέει ο Σύμβουλος του ΠτΔ

 Το κακό παράγινε: Καθημερινές καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων - Τι λέει ο Σύμβουλος του ΠτΔ

Τι γίνεται με το σκύλο που βρέθηκε φιμωμένος

Το θέμα με τις κακοποιήσεις και κακομεταχειρίσεις ζώων έχει παραγίνει. Το Κόμμα των Ζώων και ιδιαίτερα ο πρόεδρός του Κυριάκος Κυριάκου και σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας αποκαλύπτουν στο Newsbomb ότι καθημερινώς το Κόμμα των Ζώων δέχεται στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο δυο με τρία ηλεκτρονικά μηνύματα για δηλητηριάσεις ζώων.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι το ερχόμενο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος θα συνέλθει και θα εξετάσει την κατάσταση ετοιμάζοντας αναλυτικό κατάλογο για τα πάντα (Κακομεταχειρίσεις ζώων, εγκαταλείψεις την κατάσταση στα σφαγεία και άλλα).

animal party1 e1546237871493 780x405

Πού θα πάνε τα κακοποιημένα ζώα;

O κ.Κυριάκου «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου και για ένα άλλο σημαντικό θέμα που αφορά τη φιλοξενία των κακοποιημένων ζώων. Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι σε υποθέσεις κακομεταχείρισης όπου τα ζώα κατάσχονται από τους ιδιοκτήτες τους δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για τη μεταφορά και φιλοξενία τους. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι τα ζώα χρειάζονται το απαραίτητο περιβάλλον για τη διαβίωσή τους, κάτι που στην Κύπρο δεν υπάρχει. Ο κ. Κυριάκου είπε ότι «τα ζώα χρειάζονται τον απαραίτητο και κατάλληλο για το κάθε είδος, βιολογικό χώρο που θα είναι αδειοδοτημένος και θα προσφέρει τροφή και όλες τις ανέσεις στα ζώα».

Διαβάστε επίσης: Φίμωση σκύλου: Έσκασε η πρώτη καταγγελία - Ποιοι την έκαναν

 

Η υπόθεση με τον φιμωμένο σκύλο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για το σκύλο που βρεθηκε φιμωμένος και δεμένος με κολλητική ταινία στην περιοχή του φράγματος Κούρη στη Λεμεσό. Το κυνηγόσκυλο βρίσκεται κάτω από τη σκέπη του Κόμματος Ζώων και μεταφέρθηκε ήδη σε κτηνιατρική κλινική. Ακολούθως, θα κληθεί ο ιδιοκτήτης του για να τον παραλάβει. Σε αντίθετη περίπτωση το Κόμμα των Ζώων ψάχνει λύσεις. Ο κ. Κυριάκου είπε ότι «δεν θα αφήσουμε την υπόθεση. Τέτοιες βάρβαρες πράξεις πρέπει να τιμωρούνται αφού τα ζώα δεν μπορούν να αντιδράσουν και είναι έρμαιο στις ορέξεις του καθενός».