Άμεση καταβολή υπόλοιπου αποζημιώσεων σε καλλιεργητές για ζημιές του 2018

Άμεση καταβολή υπόλοιπου αποζημιώσεων σε καλλιεργητές για ζημιές του 2018

Πριν το τέλος του 2018 καταβλήθηκε το 50% των αποζημιώσεων

Άμεσα θ’ αρχίσει να καταβάλλεται το υπόλοιπο ποσό των αποζημιώσεων για ζημιές σε καλλιέργειες, οι οποίες σημειώθηκαν το 2018.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη.

Διαβάστε επίσης: Ο εφιάλτης των κουνουπιών στη Λεμεσό - Μέχρι πότε θα ταλαιπωρούν τους κατοίκους

Όπως εξηγεί ο Υπουργός, ήδη πριν το τέλος του 2018 καταβλήθηκε το 50% των αποζημιώσεων και το υπόλοιπο ποσό αναμένεται να αρχίσει να καταβάλλεται άμεσα.

Επίσης ο κ. Καδής διαβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες παρακολουθούνται και υλοποιούνται με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή καταβολή των ενισχύσεων και αποζημιώσεων στους δικαιούχους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Ενισχύσεις σε κτηνοτρόφους Απρίλιο - Μάιο

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα του βουλευτή ο κ. Καδής αναφέρει ότι η Συνδεδεμένη Στήριξη Αιγοπροβάτων για το 2018, αφορά κοινοτικούς πόρους.

Εξηγεί επίσης ότι για σκοπούς συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνέδριου, απαιτούνται όπως προηγηθούν συγκεκριμένοι έλεγχοι και διαδικασίες.

«Οι επιτόπιοι έλεγχοι που απαιτούνται στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις έχουν ολοκληρωθεί και έπεται η αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων από τον ΚΟΑΠ» σημειώνει ο Υπουργός προσθέτοντας πως η καταβολή των ενισχύσεων εκτιμάται ότι θα αρχίσει σε περίπου δύο μήνες, δηλαδή τον Απρίλιο/Μάιο.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Τέλος ενημερώνει ότι η καταβολή των ενισχύσεων στους συμμετέχοντες στο Μέτρο 14-Καλή Διαβίωση των Ζώων-Αιγοπροβάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Κώστας Μηλικούρης