Φόνος Μιτσερού: Έτσι συνέλαβαν τον «Ορέστη» - Η απαίτηση που είχε από το θύμα

Φόνος Μιτσερού: Έτσι συνέλαβαν τον «Ορέστη» - Η απαίτηση που είχε από το θύμα

Οι έρευνες για την εξάχρονη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ξετυλίγεται σιγά - σιγά το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας με θύμα 38χρονη γυναίκα τέως από τις Φιλιππίνες το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε από Γερμανούς και Αμερικανούς περιηγητές σε φρεάτιο του παλιού λατομείου στο Μιτσερό την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Την Παρασκευή κατά την προφυλάκιση των δυο υπόπτων ηλικίας 30 και 35 ετών έγιναν νέες αποκαλύψεις από τους ανακριτές. Η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του 35χρονου αφού μέσα από την αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία του «Ορέστη». Ο «Ορέστης» ήταν το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο συναντήθηκε η 38χρονη τέως από τις Φιλιππίνες (μαζί με την 6χρονη κόρη της, που αναζητείται), στις 04 Μαϊου 2018 στη Λάρνακα, ενώ την επομένη δηλώθηκε η εξαφάνισή της. Μέσα από τη μαρτυρία φαίνεται ότι ο «Ορέστης» ζήτησε από την 38χρονη να πάρει μαζί της και την κόρη της με τη δικαιολογία ότι ήθελε να γνωρίσει τα δυο παιδιά του.

Ο «Ορέστης» σύμφωνα με μαρτυρία της Αστυνομίας, φέρεται να είναι το πρόσωπο που στο προφίλ του στο facebook εντοπίζονται φωτογραφίες του λατομείου όπου εντοπίστηκε η σορός του θύματος και φωτογραφία του φρεατίου. Επίσης, αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες του όπου έχει στην κατοχή του τρίποδο φωτογραφικής μηχανής.

Διαβάστε επίσης: Πτώμα Μιτσερό: Αποκαλύψεις στο δικαστήριο - Φωτογραφίες από το φρεάτιο στο Facebook του ενός υπόπτου

Ήθελε να καταπιεί τεκμήριο

Σύμφωνα με τους ανακριτές σε έρευνα που έγινε στην οικία του 35χρονου, αυτός επιχείρησε να καταπιεί μια κάρτα κινητού τηλεφώνου κάτι που έγινε αντιληπτό από μέλος του ΤΑΕ Λευκωσίας και συνελήφθη επίσης για καταστροφή τεκμηρίου.

Γιατί συνέλαβαν τον πρώτο

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πρώτου υπόπτου ηλικίας 30 ετών με καταγωγή από το Μιτσερό,... λόγω της φωτογραφίας του. Συγκεκριμένα, φέρεται ο 35χρονος που κυκλοφορούσε ως «Ορέστης» να χρησιμοποίησε στο προφίλ του τη φωτογραφία του 30χρονου όταν προσέγγισε το θύμα.

Η Αστυνομία εντόπισε στην κατοχή του 30χρονου tablet, φωτογραφική μηχανή με κάρτα μνήμης, κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτα, συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων και σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή που αλλάχθηκε από το κομπιούτερ που δόθηκε στην Αστυνομία, καθώς και ένα αυτοκίνητο.

Ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει τον 35χρονο αφού είναι συνάδελφοι, αλλά δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις. Ταυτόχρονα, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

57504175 1177312315773162 33783693059293184 n

Κατά τη διαδικασία έγινε αναφορά στην αναμονή για τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις μετά τα δείγματα που λήφθηκαν κατά τη νεκροτομή. Παράλληλα,αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα του DNA.

Ακόμα θα γίνουν εξετάσεις για την προέλευση σχοινιού με το οποίο ήταν δεμένο το πτώμα. Παρόμοιο σχοινί βρεθηκε και στην οικία του 35χρονου

Οι έρευνες.

Επίσης, θα γίνουν έρευνες σε εφτά κλειστούς και ανοικτούς χώρους προς εξεύρεση μαρτυρίας για εντοπισμό της εξάχρονης, καθώς και εξετάσεις στα ενδύματα και υποδήματα του θύματος που βρέθηκε γυμνό.Παράλληλα, θα γίνουν έρευνες από πόρτα σε πόρτα στη Λάρνακα ίοπου διέμενε το θύμα για εντοπισμό μαρτυρίας.

Παράλληλα, θα γίνουν εξετάσεις μέσω της Ιντερπολ στις Φιλιππίνες για εντοπισμό μαρτυρίας.