Ξεσπαθώνει το ΑΚΕΛ κατά Ιωνά για τους φόνους στο Μιτσερό

Ξεσπαθώνει το ΑΚΕΛ κατά Ιωνά για τους φόνους στο Μιτσερό

Δείτε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ με εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου για τον φόνο στο Μιτσερό.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η δεύτερη γυναίκα που σκότωσε ο 35χρονος (Φωτο)

Στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, ζητά τόσο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης τόσο και από την Κυβέρνηση να δείξουν σεβασμό και σεμνότητα μπροστά στο φοβερό έγκλημα και τα όσα συνεχώς αποκαλύπτονται.

Δείτε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Το ΑΚΕΛ, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, με συγκλονισμό και αγωνία παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα και τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση φόνου της Marry Rose και της εξαφάνισης της κόρης της.

Το ΑΚΕΛ συνειδητά επέλεξε μέχρι σήμερα να μην προβεί σε καμία ανακοίνωση, παρότι πολλά και αδήριτα είναι τα ερωτήματα που εγείρονται στα οποία η Αστυνομία και ο πολιτικός της προϊστάμενος καλούνται να απαντήσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο σεβασμός, όμως, και η σιωπή φαίνεται ότι έχουν παρεξηγηθεί από την κυβέρνηση. Αναφερόμαστε στις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης που έχει προβεί χθες για την υπόθεση και με τις οποίες δηλώνει κιόλας ενοχλημένος για την κριτική που γίνεται, καθώς και για την απαράδεκτη ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου. Λίγη σεμνότητα και σεβασμός δεν βλάπτει μπροστά στο φοβερό έγκλημα και τα όσα συνεχώς αποκαλύπτονται.

Η Marry Rose και η κόρη της ελλείπουν από τον περασμένο Μάιο. Σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει. Φυσιολογικά οι πολίτες θέτουν το ερώτημα προς την Αστυνομία και τον πολιτικό της προϊστάμενο, αν το διερεύνησε και πώς; Αν έκλεισε και πότε την υπόθεση; Αν ενήργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση όπως θα ενεργούσε αν τα ελλείποντα πρόσωπα ήταν Κύπριοι.

Σ’ αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα καλείται να απαντήσουν οι αρχές και εμείς θα επιμένουμε σ’ αυτό.

Τέλος, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στη Φιλιππινέζικη κοινότητα που ζει και εργάζεται στην Κύπρο, η οποία διοργανώνει σήμερα το απόγευμα εκδήλωση σιωπηρής διαμαρτυρίας στη Λευκωσία.